Tema Marşului Canadian pentru Viaţă: “Este o fetiţă: asta nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”

joi, 9 mai 2013

| | |


 De Thaddeus Baklinski

Ottawa, 4 aprilie 2013 (LifeSiteNews.com) – Tema ediţiei de anul acesta a Marşului pentru Viaţă din Ottawa reprezintă un apel pentru încetarea uciderii pe motiv de apartenenţa la genul feminin, şi anume a practicii de întrerupere a sarcinii doar pentru motivul că bebeluşul este o fetiţă.

Campania Coaliţia pentru Viaţă (CLC – Campaign Life Coalition), organizatorul Marşului Naţional pentru Viaţă în Ottawa, susţine faptul că ceea ce era cândva considerat o problemă a unor ţări îndepărtate, se întâmplă şi în Canada.

Asociaţia Medicală Canadiană a dezvăluit că această practică barbară se practică în Canada, aceasta fiind cea mai recentă formă de discriminare sexistă, anti-femei”, susţine CLC.

În editorialul numărului din 16 ianuarie al Jurnalului Asociaţiei Medicale Canadiene, redactorul-şef interimar, Dr. Rajendra Kale a spus că în timp ce “unii cititori ar putea fi sceptici cu privire la posibilitatea ca uciderea fetiţelor să aibă loc în Canada şi în Statele Unite ale Americii, cercetările realizate în Canada au dezvăluit cea mai puternică dovadă a selecţiei în funcţie de sex, în special în cazul în care bebelusele au fost fetiţe ale asiaticilor (proveniţi din India, China, Coreea, Vietnam şi Filipine).”

Dr. Kale a sugerat că soluţia problemei este amânarea dezvăluirii către femei a informaţiei medicale irelevante (cum ar fi sexul copilului) până după cea de-a 30-a săptămână de sarcină.

Cu toate acestea, acest lucru n-ar stopa avortul selectiv al fetiţelor, din cauza lipsei totale a restricţiilor cu privire la avort în Canada, ceea ce înseamnă că o femeie poate avorta în mod legal copilul până în momentul naşterii sale. Probabil ar fi doar mult mai dificilă găsirea un medic dispus să facă avortul în cazul unei sarcini târzii.

În urma publicării editorialului Dr. Kale, o nouă investigaţie condusă de CBC în iunie 2012 a descoperit că aproape trei sferturi din cele douăzeci şi două de afaceri - “spectacole cu ultrasunete”, pe care le-au vizitat în oraşele canadiene erau dispuse să facă o scanare doar cu scopul de a determina sexul copilului nenăscut, uneori chiar mai devreme de 14 săptămâni de sarcină.

Ca răspuns la aceste dovezi, parlamentarul conservator British Columbia Mark Warawa a lansat o mişcare solicitând Parlamentului Canadei să condamne avortul selectiv în funcţie de sex.

“Studii recente au arătat că practica avortului fetiţelor în favoarea băieţilor are loc în Canada”, a spus Warawa. “92% din canadieni consideră că întreruperea sarcinii pe motiv de selecţie a sexului ar trebui să fie ilegală”.

“Selecţia de gen a fost ferm condamnată de către toate partidele politice naţionale”, a mai adăugat el. “De asemenea, Societatea Obstetricienilor şi a Ginecologilor din Canada s-a opus vehement întreruperii sarcinii pe motiv de selecţie a sexului”.

Cu toate acestea, pe 21 martie 2013 subcomisia pentru Afacerile Private ale Membrilor a respins propunerea 408 ca fiind de nevotat.

“Eu cred că membrii au fost forţaţi să încalce regulile”, a spus Warawa.

Ulterior, Warawa a acuzat membrii subcomitetului de “desconsiderare a regulilor Parlamentului” şi a promis că va ataca decizia. “Este un pas periculos să nu ţii seama de regulile Parlamentului”, Warawa a spus pentru LifeSiteNews.com. “Problema nu mai este despre M-408. Este vorba despre democraţie.”

Prin urmare, Campania Coaliţia pentru Viaţă îi îndeamnă pe toţi canadienii să participe la Marşul Naţional pentru Viaţă din Ottawa, de pe 9 mai, să apere legislaţia pentru a pune capăt avortului, în mod special avortului pe motiv de selecţie a sexului, în Canada, precum şi pentru a apăra dreptul democratic de reprezentare nepărtinitoare în parlament.

“În fiecare an, la Marşul Naţional pentru Viaţă, mii de oameni se adună pentru a cere protecţia copiilor înainte şi după naştere. Anul trecut, aproape 20 de mii de persoane pro-viata s-au adunat pe colina Parlamentului şi au mărşăluit prin centrul oraşului Ottawa pentru a informa canadienii că suntem singura naţiune occidentală care nu are nici o protecţie pentru copiii nenăscuţi”, susţine Campania Coaliţia pentru Viaţă.

“Acest eveniment este o mare oportunitate pentru oamenii de toate vârstele să se alăture mişcării pentru drepturile civile din zilele noastre. Prin prezenţa dumneavoastră, puteţi arăta parlamentarilor că problema avortului nu este rezolvată.”

Marşul va avea loc joi, 9 mai.

Un material video promovând tema de anul acesta a Marşul Naţional pentru Viaţă, precum şi informaţii cu privire la evenimentele programate în Ottawa, sunt disponibile pe site-ul CLC.

Traducere şi prelucrare: Ana Rîciu