15 februarie, Bucureşti: Lansarea volumului de memorii "Urlă haita...", de Nicolae Purcărea

vineri, 8 februarie 2013

| | |

Fundația Sfinții Închisorilor lansează vineri, 15 Februarie 2013 ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, volumul de memorii din închisorile comuniste “Urlă Haita…”, autor Nicolae Purcărea.

Nicolae Purcărea este un cunoscut meșter popular, sculptor tradițional în lemn, fost deținut politic, trecând prin mai multe închisori din țara în timpul regimului communist: Pitești, Gherla Aiud, Canal. Jilava.

Un om de o deosebită delicatețe sufletească, a știut să depășească îngrozitoarele torturi fizice, psihice și spirituale și să lase moștenire nu numai o frumoasă și bogată lucrare de sculptură populară românească, dar și un volum impresionant de memorii, o mărturie vie a trăirilor și a crezului unei întregi generații de tineri.

Lansarea ne aduce ca vorbitori alături de Nicolae Purcărea și pe Dan Puric, actor și regizor, Răzvan Codrescu, poet, traducător, eseist și Sorin Lavric, filosof, scriitor, traducător.

"Am rămas astăzi o mână de oameni din generația mea care încă mai suntem mărturii vii. Dar ideea, idealul pentru care am luptat este viu și va dăinui în veci, cât va trăi omul pe pământ. Credința în Dumnezeu și dragostea de neam sunt cele două axe înscrise în destinul neamului nostru."
Nicolae Purcărea

Sursă: Fundaţia Sfinţii Închisorilor