Un deţinut trimite o scrisoare de mulțumire Părintelui Stareț Efrem de la Vatopedu

sâmbătă, 9 iunie 2012

| | |
                                       
3 Aprilie 2012

Deţinuţii din pavilionul şase al închisorii Korydallou au trimis Părintelui Stareț Efrem, care a fost închis pe nedrept aici în perioada 23 decembrie 2011 - 30 martie 2012 , mai multe scrisori în care îi mulțumesc Părintelui și fac diferite aprecieri critice față de situațiile existente.

Anthony Papadatos,  un deţinut reprezentând Pavilionul șase de deţinuţi din închisoarea Korydallos, a scris o scrisoare către părintele Efrem pentru a-şi manifesta gratitudinea şi a mulţumit lui Dumnezeu că l-a adus lângă ei!

Scrisoarea arată greutăţile cu care se confruntă deţinuţii, printre care supraaglomerarea, care face să stea în aceeaşi celulă chiar şi 25 de deţinuţi, în condiţii ce le pun sănătatea în pericol şi cu riscul de a  fi victimele unor boli transmisibile, printre care holera şi TBC.

Iată scrisoarea:




Prin această scrisoare dorim să mulţumim în mod public Părintelui Stareț Efrem, care a stat alături de noi ca un tată, cu dragoste, cu înţelegere şi linişte sufletească, pe care ni le-a dăruit şi nouă în această perioadă.

Pe scurt şi la obiect, în ciuda condiţiilor grele de la Korydallos, o închisoare care nu ar trebui să aibă mai mult de 800 de deţinuţi, dar care astăzi are între zidurile ei peste 2.500, în care realmente dorm unii peste alţii în celule – încăperi cu peste 25 de suflete înăuntru, laolaltă cu o armată de gândaci şi şoareci şi pisici bolnave de tifos, în frig, unde nu se face căldură şi unde pereţii sunt plini de mucegai datorită umidității din zidurile care au fost construite acum 50 ani, în umezeală, mâncând mâncare cu care nu ar trebui să o dai nici câinilor şi spălându-ne cu apă rece ca gheaţa, strigăm tare că există Dumnezeu şi Îi mulţumim că ni l-a adus pe părintele Efrem, să ne susţină moral cu atitudinea sa şi arătând fiecăruia dintre noi afecţiunea sa părintească.


P.S. Cu adevărat, Părintele a venit el însuşi la închisoare într-o vreme când statul nu există pentru noi, chiar dacă a venit ca deţinut???


Sunt judecătorii atât de lipsiţi de minte încât să trimită acest om la Korydallos?? Doamne, ai milă de noi.... (cum am învăţat de la părintele Efrem să spunem...). 



Deţinut Anthony Papadatos şi întreg pavilionul şase al închisorii Korydallos.


Traducere de Max Gavrilciuc. 

Sursă articol: Mistagogy Weblog.