Lansarea volumului „Supravieţuitorii” semnat de Anca şi Raul Stef, 9 noiembrie, Librăria Humanitas

joi, 6 noiembrie 2014

| | |




Centrul de Studii în Istorie Contemporană va invita pe 9 noiembrie, de la ora 17, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la un dublu eveniment: lansarea volumului „Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României” şi dezbaterea „Suferinţa şi speranţă. Deţinuţii politic că repere etice”. 

Cartea semnată de Anca şi Raul Stef cuprinde o serie de interviuri cu oameni care şi-au petrecut o parte din tinereţe în temniţele comuniste pentru că au avut curajul să se împotrivească unui regim totalitar. Dau mărturie despre experienţele lor, printre alţii, Nicolae Purcarea, Mina Dobzeu, Nistor Man, Octav Bjoza, Galina Raduleanu, Felix Kurt Schlattner.

Lansarea acestei cărţi va prilejui dezbaterea despre deţinuţii politic văzuţi că repere morale într-o societate tot mai lipsită de vectori de coeziune şi valori pozitive pentru tinerele generaţii. Astfel, Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric şi Alin Mureşan, alături de Anca şi Raul Stef, vor discuta despre lecţiile pe care le putem învăţa din experienţa carcerala a foştilor deţinuţi şi despre modul în care societatea românească trebuie să se raporteze la aceşti oameni.

Dublul eveniment face parte din proiectul „În umbra libertăţii. 50 de ani de la eliberarea deţinuţilor politic”, organizat de Centrul de Studii în Istorie Contemporană, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer România.

Parteneri: Editura Humanitas, Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Fundaţia Sfinţii Închisorilor, Cinemagix

Intrarea este liberă.