O societate fără copii: catastrofa demografică care ne așteaptă

vineri, 3 ianuarie 2014

| | |



 de Pierre-Alain Depauw, 10 decembrie 2013

O lungă perioadă de timp a fost prezisă o suprapopulare la nivel mondial care justifica toate teoriile absurde ale lui Thomas Malthus. Însă în Europa, în America de Nord, în Japonia şi chiar în majoritatea țărilor din Orient, rata fertilității nu încetează să scadă într-un mod din ce în ce mai alarmant.
În 1979, rata medie a fertilității mondiale era de 6 copii pe familie. Potrivit ONU, aflat în fruntea campaniilor de „reglementare a populaţiei globale, această rată mondială s-a redus în prezent la 2,36 copii la fiecare femeie. Europa şi America de Nord au o rată de fertilitate sub 2,1 copii pe familie, acesta fiind indicele care constituie rata necesară de menținere a populației la acelaşi nivel.
Constatarea este impresionantă: „Astăzi, doar 3% din populația pământului trăiește într-o țară unde fertilitatea nu scade”, explică Jonathan V. Last, jurnalist la Wall Street Journal şi autorul cărții: La ce să ne aşteptăm când nimeni nu mai aşteaptă un copil: catastrofa demografică americană care ne paşte.
Pentru ONU şi alte organizații mondiale, soluţia este simplă: mai multă contracepţie și avorturi și creşterea imigraţiei pentru a compensa lipsa - un sistem halucinant și suicidar.   
Mai mult decât atât, se observă că în urma imigrării, soluţie salutată de demografii americani, mai mult îngrijoraţi de cifre decât de identitate, femeile venite începeau să-şi reducă la rândul lor fertilitatea, mimând obişnuinţele localnicilor.   
Colapsul demografic se manifestă foarte mult în Japonia. Astfel, în 2006, ultimii 8 locuitori ai Ogamei şi-au vândut satul la o întreprindere pentru ca aceasta să-l transforme într-un loc pentru colectarea gunoiului. În Ţara Soarelui Răsare se vorbeşte tot mai mult de «parasaito shinguru» - celibatarii paraziţi, adică femeile active care deja au absolvit universităţi şi care trăiesc încă cu părinţii, pentru a putea cheltui mai mulţi bani pe haine și accesorii de modă. Pentru a compensa într-un fel lipsa copiilor, ultima modă în rândul japonezilor este de a îmbrăca câinii ca pe bebeluşi şi de a-i plimba în cărucior. Trebuie evidenţiată şi piaţa de copii-roboţi a căror trăsături şi atitudini sunt îngrijorătoare.
Oriunde în lume, femeile aleg să facă mai puţini copii. Această politică a copilului unic, pe care statul Chinez a impus-o cetăţenilor săi, este aplicată voluntar de către popoarele Europei şi Americii de Nord…
Margaret Sanger, pionieră a planificării familiale, care blestema fertilitatea fără sens a claselor populare, ar putea celebra absurda victorie: pe aproape toate continentele și în toate mediile sociale, femeia modernă refuză să mai dea viaţă, conducând societatea la declin. 
Traducere: Ecaterina Gore
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com