Predicatori arestaţi pentru că vederile creştine exprimate au ofensat nişte trecători

miercuri, 18 iunie 2014

| | |


Doi predicatori au fost arestaţi după ce au predicat Evanghelia pe străzile din oraşele scoţiene Dundee şi Perth. Toni Miano, la Dundee, a fost acuzat de un trecător de „limbaj homofob”, iar la Perth, Josh Williamson a fost arestat pentru „încălcarea păcii”, tot în urma unei reclamaţii venite din partea trecătorilor. Primul a rămas în custodie 24 de ore, iar al doilea a fost arestat de două ori, a doua oară fiind deţinut pentru şase ore.

Centrul Juridic Creştin (Christian Legal Centre) a asigurat reprezentarea lor juridică şi, de curând, a obţinut pentru aceştia renunţarea la acuzaţii din partea procurorilor scoţieni.

Andrea Williams, de la organizaţia creştină menţionată, a declarat: „Aceste cazuri demonstrează o dată în plus cât de confuză a devenit situaţia. E destul ca un singur trecător se pretindă „ofensat”, iar poliţia va ridica şi deţine pentru multe ore orice predicator creştin. Aceasta este suficient ca să ne creeze un blocaj profund, făcându-ne să renunţăm la libertatea de exprimare garantată prin Constituţie, de teamă ca nu cumva, dacă vorbim despre lucrurile în care credem, să ofensăm pe cineva, iar statul să ne pedepsească pentru asta”.

Reprezentanta Centrului Juridic Creştin din Marea Britanie a mai sugerat ca asociaţiile predicatorilor şi cele ale poliţiştilor să conlucreze pentru elaborarea unui ghid de bune practici în abordarea de către poliţie a acestor cazuri.

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
Traducere şi prelucrare: Ştefana Totorcea