De ce a avea mai puține jucării este benefic pentru copiii tăi / Sfaturi pentru părinţi

joi, 19 iunie 2014

| | |



Jucăriile nu sunt doar lucruri cu care copiii se joacă. Ele sunt pietre de temelie pentru viitorul copilului tău. Jucăriile îi învaţă pe copiii noștri despre lume și despre ei înșiși. Ele transmit mesaje si comunica valori. Astfel, părinții înțelepți se gândesc la  fundația formată de jucăriile pe care le oferă copiilor lor.

Părinţii înţelepţi se mai gândesc şi la numărul de jucării pe care le dau copiilor. În timp ce majoritatea camerelor de joacă şi a dormitoarelor sunt pline până în tavan cu jucării, părinţii bine-intenţionaţi învaţă să limiteze numărul jucăriilor cu care se joacă copiii lor.

Ei înţeleg că mai puţine jucării pot fi un avantaj pe termen lung pentru copiii lor:

1. Copiii învaţă să fie mai creativi

Prea multe jucării îi împiedică pe copii să-şi dezvolte în totalitate darul imaginaţiei. Doi angajaţi în sănătate publică din Germania (Strick şi Schubert) au condus un experiment în care au convins o clasa de grădiniţă să pună deoparte toate jucăriile pentru trei luni. Deşi plictiseala s-a instalat în stadiile iniţiale ale experimentului, copiii au început curând să se folosească de lucrurile de bază din jurul lor și de imaginație pentru a inventa jocuri.

2. Copiii dezvoltă un timp de atenţie mai lung

Când prea multe jucării sunt introduse în viaţa unui copil, capacităţile lui de atenţie o să aibă de suferit. În cazuri foarte rare un copil va învăța să se bucure de jucăria din faţa lui, atunci când au mai rămas nenumărate opţiuni pe raft.

3. Copii stabilesc abilităţi sociale mai bune

Copiii cu mai puţine jucării învaţă cum să dezvolte relaţii interpersonale cu alţi copii şi adulţi. Ei învaţă să poarte conversaţii. Iar studiile au arătat că cei care îşi fac prieteni în copilărie au şanse mai mari de succes la facultate şi în viaţa adultă

4. Copiii învaţă să aibă o mai mare grijă de lucruri

Când copiii au prea multe jucării, în mod natural ei vor avea mai puţină grijă de ele. Ei nu o să înveţe să le aprecieze dacă întotdeauna există un înlocuitor la îndemână.Dacă ai un copil care îşi distruge jucăriile în mod constant, ia câteva de la îndemâna lui. O să înveţe într-un mod foarte rapid.

5. Copiii dezvoltă o mai mare dragoste pentru citit, scris şi artă

Mai puţine jucării o să le permită copiilor tăi să iubească mai mult cărţile, muzica, coloratul şi pictura.Dragostea pentru artă o să-i ajute in același timp să aprecieze mai mult frumuseţea, emoţia şi comunicarea în propria lor lume.

6. Copii învaţă să se folosească de resurse

În educaţie, elevilor nu li se oferă pur şi simplu rezolvarea la o problemă; lor li se oferă resursele pentru a găsi răspunsul. În distracţie şi joacă, poate fi aplicat acelaşi principiu. Mai puţine jucării îi învaţă pe copii să se folosească de resurse rezolvând problemele doar cu lucrurile care sunt la îndemână. Şi a ştii să te foloseşti de resurse este un dar cu un potenţial nelimitat.

7. Copiii se ceartă unul cu celălalt mai rar

Acest lucru poate părea contradictoriu părerii noastre. Mulţi părinţi cred că mai multe jucării au ca rezultat mai puţine certuri pentru că există mai multe opţiuni. De fapt, este exact pe dos. Fraţii se ceartă pentru jucării Şi, de fiecare dată când introducem o nouă jucărie în relaţia lor, le dăm încă un motiv pentru a-şi marca teritoriul în faţa celorlalţi. Pe de altă parte, fraţii cu jucării mai puţine, vor fi forţaţi să împartă, să colaboreze şi să lucreze împreună.

8. Copiii învaţă să fie perseverenţi

Copiii care au prea multe jucării se dau bătuţi mult prea repede. Dacă au o jucărie dificilă, aceasta va fi lăsată la o parte în favoarea uneia mai uşoară. Copiii cu jucării mai puţine învaţă perseverenţa, răbdarea şi determinarea.

9. Copiii devin mai puţin egoişti

Copiii care primesc tot ce vor cred că pot avea tot ce vor. Această atitudine va conduce rapid la un stil de viaţă nesănătos.

10. Copiii experimentează mai mult din natură

Copiii care nu au o cameră plină de jucării sunt mai predispuşi să se joace afară şi dezvoltă o mai adâncă apreciere a naturii. Ei sunt, de asemenea, predispuşi să fie implicaţi în exerciţii fizice ale căror rezultate sunt un corp mai sănătos şi mai fericit.

11. Copiii învaţă să găsească satisfacţie în afara magazinului de jucării

Adevărata bucurie şi mulţumire nu va fi găsită niciodată pe culoarele unui magazin de jucării. Copiii care au fost crescuţi să creadă că răspunsul la dorinţele lor poate fi cumpărat cu bani, cred aceeaşi minciună ca şi părinţii lor. În schimb, copiii au nevoie de încurajare pentru a trăi vieţi în care fericirea se găseşte în lucrurile care contează cu adevărat.

12. Copiii trăiesc într-o casă mai curată şi organizată

Dacă ai copii, ştii că dezordinea provocată de jucării poate să preia controlul asupra casei. Mai puţine jucării înseamnă o casă mai puţin dezordonată, mai curată şi mai sănătoasă.

Nu sunt anti-jucării, sunt doar pro-copii.Aşa că, fă-le copiilor tăi o favoare astăzi şi limitează-le numărul de jucării. (Dar nu le spune că ai ideea de la mine).

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
Traducere: Rebeca Buncule
ț
********************************************************************************************************
Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com