1 noiembrie, ultima zi pentru semnarea iniţiativei „Unul dintre noi”

vineri, 1 noiembrie 2013

| | |



SEMNAŢI INIŢIATIVA:   http://www.oneofus.eu/

 
În timp ce „Movimento per la Vita face noapte albă în Italia pentru a mai aduna 20.000 de semnături, am hotărât să anunţ cât mai multe  surse de ştiri ca şi noi avem un moment istoric. Mulţumiri!

Iniţiativa legislativă Cetăţenească Europeană „Unul dintre Noi” face parte din primul grupul de 8 iniţiative (http://www.citizens-initiative.eu/?page_id=955 ) cetăţeneşti înregistrate anul trecut la Comisia Europeană. Pentru aceste iniţiative ultima zi de strângere a semnăturilor de susţinere este 1 noiembrie 2013.

Mai mult de 1.600.000 de cetăţeni din Uniunea Europeană au semnat Iniţiativa „Unul dintre noi” care cere Comisiei Europene să pună capăt finanţării de activităţi care presupun distrugerea de embrioni umani, îndeosebi în sectoarele cercetării, dezvoltării şi sănătăţii publice.

Până astăzi, iniţiativa a ajuns la minimul de adeziuni cerut în 19 ţări ale Uniunii şi alte patru au depăşit 50% din minimul cerut.

În România numărul cetăţenilor care au semnat iniţiativa „Unul dintre noi” a depăşit 130.000 ceea ce reprezintă o premieră având în vedere că eforturile au fost susţinute de voluntari, prin zeci de mii de ore de acţiune, puţini dintre ei aparţinând unor organizaţii. Le mulţumim tuturor!

1 Noiembrie este ultima zi în care se îşi pot exprima susţinerea cei care doresc sunt de acord cu faptul că este necesară „Protecţia juridică a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane din momentul concepţiei, în domeniile de competenţă ale UE”.


„Unul dintre Noi”, alături de alte iniţiative legislative cetăţeneşti, este un pas istoric în exercitarea democraţiei în Uniunea Europeană.

Cu stimă,

Daniela Păun,
coordonatoare România