Şeful de promoţie nu respectă discursul aprobat şi spune o rugăciune interzisă

vineri, 8 noiembrie 2013

| | |



Liberty, 6 iunie 2013: La serbarea de sfârşit de an, şeful de promoţie al seriei a sfidat regulile liceului şi a recitat o rugăciune în timpul discursului adresat colegilor săi.
Roy Costner IV a rupt discursul aprobat de şcoală de îndată ce a ajuns pe podium şi a început să vorbească despre părinţii săi „care l-au condus spre Dumnezeu” de la o vârstă fragedă, adăugând că el crede că „majoritatea dintre voi veţi înţelege când spun: Tatăl nostru care eşti în ceruri...”.
Costner a recitat Tatăl Nostru, moment ce a adus ropote de aplauze din partea colegilor şi a părinţilor lor.
Nouă lege a Şcolii Districtului Pickens de a interzice rugăciunile în şcoli vine sub ameninţarea unui proces, după ce Fundaţia Libertăţii faţă de Religie a înaintat plângeri cu privire la rugăciunile creştine care erau recitate în mod regulat la întâlnirile de consiliu ale şcolii.
Fundaţia Libertăţii faţă de Religie a intentat deja proces unei şcoli din districtul Lexington (Carolina de Sud).
ACLU (Uniunea Libertăţilor Civice Americane) a trimis anul trecut către toate şcolile din statul Carolina de Sud, Actul Informativ pentru Libertate, căutând informaţii despre activităţile religioase ce au loc în districtele respective.

Sursa: LifeSiteNews
Traducere: Diana Lois


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com

1 comments:

dorre spunea...

Puştii din sală aplaudă ca la un spectacol de divertisment, neavând răbdare să termine scurta rugăciune Tatăl nostru. De obicei se păstrează linişte din respect pentru Creatorul căruia i se adresează rugăciunea bine cunoscută. Oricum, acolo au altă mentalitate şi în multe culte americane se cântă şi dansează în semn de bucurie la adunările lor religioase.