Comunicatul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei cu ocazia cutremurului ce a afectat Centrul Italiei

duminică, 28 august 2016

| | |

Am aflat cu îngrijorare și cu tristețe despre cutremurul care a afectat Centrul Italiei în noaptea care a trecut, în urma căruia au decedat peste 120 de persoane la această oră și câteva mii au fost rănite sau au rămas fără cele necesare unei vieți normale.

În aceste momente în care unii dintre semenii noștri și-au pierdut viața sau încă sunt sub dărâmături, unii i-au pierdut pe cei apropiați, iar alții și-au văzut năruită munca de o viață sub dărâmături, clerul și credincioșii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei se roagă pentru sufletele celor care au decedat de pe urma cutremurului și pentru mângâierea celor rămași întristați în urma lor, precum și pentru toți cei care suferă de pe urma pierderilor materiale, lipsiți fiind de un acoperiș și de toate cele de primă necesitate.

Ne exprimăm compasiunea și solidaritatea cu toți cei încercați în aceste momente, rugând pe Dumnezeu să-i păzească și să-i liniștească, pentru a-și putea relua cât mai curând viața cea de toate zilele, în pace și sănătate, alături de cei dragi ai familiilor lor.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, monitorizează situația din zona afectată de cutremur, prin intermediul preoților ale căror parohii acoperă această zonă, pentru a putea răspunde nevoilor de ordin spiritual și material ale celor ce suferă de pe seama urmărilor nefaste ale cutremurului.

Suntem alături și de frații și surorile noastre de la Parohia "Sfântul Ierarh Chiril al Ierusalimului" din Macerata (Regiunea Marche), români, basarabeni și bucovineni din Bucovina de Nord, a căror biserică a fost afectată de cutremur și urmează să fie închisă. Biserica, primită în folosință de la Curia Catolică de Macerata, fusese restaurată și frumos împodobită de către credincioșii parohiei din localitate, sub inimoasa îndrumare a preotului paroh Oleg Bonari. Ne rugăm ca Dumnezeu să le rânduiască "ceva mai bun", pentru a pute continua bogata activitatea pastorală, catehetică, socială și culturală desfășurată până în prezent.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și Tatăl, și împărtășirea Sfântului Duh, să fie cu toți cei aflați în suferință în aceste momente!

+Episcopul Siluan
al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei