Avertizare: Ţigările şi anticoncepţionalele – o combinaţie care poate fi mortală

miercuri, 10 decembrie 2014

| | |

foto: http://www.freedigitalphotos.net


Există multe lucruri în lume care nu pot fi combinate bine. Unii oameni au probleme în cazul în care amestecă vinul şi berea. Băutura și condusul maşinii nu se combină niciodată. Însă, o combinație despre care oamenii nu-și dau seama cât de periculoasă poate fi este cea dintre nicotină și pilulele contraceptive. Aceasta poate duce la multe probleme și complicații. Femeile trebuie să fie conștiente de aceste riscuri potențiale pentru sănătatea lor.

Țigările, chiar şi singure, sunt cauza a multor probleme

Se ştie că ţigările provoacă hipertensiune arterială şi un ritm cardiac crescut. Acest lucru pune presiune suplimentară asupra vaselor de sânge. Atunci când o femeie foloseşte pilule contraceptive, acest lucru adaugă chiar mai mult presiune asupra vaselor de sânge din cauza estrogenului suplimentar. Dacă fumaţi mai puţin, șansele de a avea probleme de inima scad, dar chiar şi în acest caz trebuie să fiţi conștiente de efectele secundare, printre care se numără: infarct miocardic, cheaguri de sânge și accidente vasculare cerebrale, pe care utilizarea concomitentă a ţigărilor şi pilulelor le pot crea.

O combinație mortală

Oricine fumează mai mult de 15 ţigări pe zi ar trebui să fie foarte atent cu privire la utilizarea pilulelor contraceptive. Riscurile cresc pentru femeile care au peste 35 de ani și pentru cele care fumează mult.

Potrivit National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), studiile arată că femeile care folosesc doze mari de pilule contraceptive  au un risc ridicat de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral. Multe contraceptive orale deja prezintă riscul formării cheagurilor de sânge, fumatul făcând ca acest risc să devină şi mai mare.

Un studiu arată că riscul ca o femeie să aibă probleme cu inima este de 30 de ori mai mare în cazul în care aceasta fumează mai mult de 25 ţigări în timpul tratamentului cu anticoncepţionale. Acest lucru este valabil indiferent dacă este vorba pilule cu doze mari sau mici de estrogen.

Chiar şi femeile care nu prezintă un risc ridicat și nu au împlinit vârsta de 35 de ani ar trebui să fie atente cu privire la combinarea de nicotinei cu pilulele. Dacă o femeie prezintă anumiţi factori de risc, inclusiv un istoric familial de boli de inimă, colesterol ridicat sau hipertensiunii arteriale, acestea pot fi foarte periculoase atunci când sunt combinate cu pilulele. Una dintre probleme este formarea de cheaguri care pot să apară atât în vene cât și în plămâni.

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă


Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com