Un autobuz cu mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului

marți, 31 decembrie 2013

| | |Un autobuz ce afişa mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului timp de 14 zile, începând cu data de 27 noiembrie 2013. Vehiculul, care prezenta fotografii şocante de fetuşi avortaţi, a fost închiriat de Centrul pentru Reformă Bioetică, o organizaţie pro-viaţă din Statele Unite a cărei slogan este: 

„Avortul reprezintă un rău atât de inexprimabil, încât cuvintele sunt insuficiente pentru a-i descrie atrocitatea. Până când avortul nu va fi văzut, el nu va putea fi înţeles.”

Centrul pentru Reformă Bioetică a realizat campanii similare şi în alte ţări. În SUA, de exemplu, a închiriat camioane pe care a postat fotografii cu fetuşi avortaţi. În Mexic a instalat tăbliţe şi pancarte pe străzi şi în campusuri universitare. În Polonia, prin filiala naţională a acestei organizaţii, a instalat panouri publicitare în care apărea fotografia unui făt avortat alături de o imagine cu Adolf Hitler.

Aceasta a fost prima acţiune a Centrului Reformei Bioetice în Spania, deşi, în septembrie, mulţi dintre liderii săi au vizitat ţara pentru a ţine conferinţe despre proiectul lor şi despre avort. 

Astfel de acţiuni, ce s-au alăturat celor ale puternicelor organizaţii pro-viaţă din Spania, nu au rămas fără rezultat. În data de 20 decembrie 2013 a fost aprobat un proiect de lege prin care avortul va fi permis doar in două cazuri foarte precise: „înteruperea sarcinii este necesară din cauza unui pericol grav pentru viaţa sau sănătatea fizică sau psihică a mamei şi, al doilea, sarcina este consecinţa unei infracţiuni împotriva libertăţii sau integrităţii sexuale a femeii", a explicat ministrul Justitiei, Alberto Ruiz-Gallardon.

Traducere: Iulia Maria Iosif

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com