Unul dintre ultimele roluri ale lui Peter O'Toole a fost un omagiu adus luptătorilor Cristeros

sâmbătă, 21 decembrie 2013

| | |


 

Născut în 1932, actorul irlandez Peter O'Toole a murit pe 14 decembrie anul acesta. Actorul a cunoscut un succes mondial jucând rolul lui Lawrence al Arabiei, într-un film memorabil a cărui filmare a durat 2 ani.

Niciun canal media nu a amintit cu această ocazie că unul dintre ultimele roluri ale acestui actor, înainte de a se fi retras din viața profesională, a fost cel al unui preot catolic împușcat de armata mexicană cu puțin înainte de începutul epopeii Cristeros. Niciun canal de televiziune nu a considerat util să aducă omagiu acestui actor difuzând For Greater Glory, film boicotat de distribuitorii europeni de cinematografie.

Un film care merită să fie văzut și care se bucură de participarea unor actori celebri (printre care Eva Longoria), dar a cărui vină este de a vrea să dezvăluie contemporanilor noștri îndrăzneața revoltă a catolicilor mexicani împotriva unui guvern masonic, profund anticatolic.
filmul


şi realitatea din care s-a inspiratSursă: Medias Press
Traducere: Alexandra Maria Vieru

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com