Japonia îşi retrage sprijinul pentru controversatul vaccin HPV din motive de siguranţă

luni, 16 decembrie 2013

| | |


de Thaddeus BaklinskiTokyo, 16 octombrie 2013 - În timp ce autorităţile din Occident continuă să promoveze vaccinul HPV, guvernul japonez şi-a retras sprijinul pentru acest medicament controversat şi a trimis notificări oficialilor din domeniul sănătăţii spunând că vaccinul nu ar trebui administrat până când unele aspecte de siguranţă nu sunt investigate.

Vaccinurile în cauză, Gardasil şi Cervarix, au ca scop combaterea Virusului Papilloma Uman (HPV), considerat cea mai întâlnită infecţie transmisă pe cale sexuală din lume. Se ştie că HPV provoacă multiple tipuri de cancer, incluzând cancer de col uterin, anal, penian şi al gâtului.

Vaccinurile nu împiedică formarea în corp a celulelelor canceroase, dar pretind că previn cele mai întâlnite patru tulpini ale HPV, din cele 150 estimate.

Japonia a acţionat pe baza raportului internistului şi cardiologului japonez, dr. Sataro Sato, care a descoperit că din 2010, de când a fost introdus vaccinul, aproape 2000 de reacţii advertse au fost raportate la Comitetul de Studii privind Reacţiile Adverse la Vaccinuri, incluzând 358 de cazuri care au fost etichetate drept grave.

Dr. Sato a scris îm raport că producătorii vaccinurilor Gardasil şi Cervarix au declarat în propriile documentaţii că vaccinurile pot provoca convulsii şi/sau leziuni ale creierului.

„La fel ca în Statele Unite, Marea Britanie, Australia şi alte ţări, obstetricienii şi ginecologii japonezi au susţinut că vaccinurile HPV sunt o metodă foarte eficientă de prevenire a cancerului de col uterin”, a afirmat dr. Sato. „Programele de vaccinare HPV au început în 2010 la recomandarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Asistenţei Sociale de a administra vaccinul HPV fetelor cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani”.

Raportul dr. Sato dezvăluie că părinţii victimelor vaccinurilor au început să sune la Ministerul Sănătăţii şi să trimită filmuleţe în care fetele cărora li s-a administrat vaccinul HPV suferă de tulburări de mers, ticuri ale corpului şi convulsii. În alte cazuri, fete injectate cu acest vaccin şi-au pierdut cunoştinţa şi au căzut la pământ, suferind lovituri la faţă sau cap.

„La începutul perioadei de vaccinare HPV, multe fete care au fost vaccinate au căzut după câteva minute la podea, lovindu-se la cap sau faţă. Câteva fete şi-au fracturat maxilarele şi dinţii”, a scris dr. Sato.

Ca dovadă a reacţiilor grave la vaccin - cum ar fi convulsii, orbire, paralizie, probleme de vorbire, pancreatită, sindromul Guillain-Barré şi moarte - s-a înfiinţat o organizaţie la nivel naţional, Asociaţia Naţională de Legătură a Victimelor Vaccinului de Col Uterin şi a Părinţilor, pentru a opri distribuirea vaccinului copiilor fără a fi anunţate familiile.


Unul dintre cazurile raportate, atribuit de dr. Sato reacţiilor la vaccin, a fost cel al unei eleve de liceu care, în a şasea zi după vaccinare, a intrat în şoc cardio-respirator după ce a alergat la un antrenament pentru un festival de sport la şcoală. Fata nu avea antecedente de boli.
„Resuscitarea a fost un succes al echipei de salvare a şcolii şi al doctorilor de la spital, dar s-au înregistrat leziuni grave ale creierului. A respirat cu ajutorul aparatelor o săptămână”, a declarat dr. Sato.

Dr. Sato a ajuns la concluzia că efectele negative asupra sănătăţii ale vaccinurilor Gardasil şi Cervarix sunt grave şi consecinţele pe termen lung nu sunt bine înţelese, menţionând că „producătorii vaccinurilor au obligaţia de a urmări efectele acestora.”

În 2008, grupul de interes public cu sediul la Washington, Judicial Watch, a dezvăluit că a primit peste 8.000 de rapoarte de la US Food and Drug Administration, sub legea Libertăţii la Informare a SUA, legate de reacţii adverse la fete şi femei tinere după ce au fost vaccinate cu Gardasil.


Rapoartele dezvăluie de la focare masive de veruci la convulsii, paralizii şi morţi, cu 28 de morţi asociate vaccinului Gardasil doar în 2008.

„FDA ar trebui să să fie un gardian al sănătăţii publice dar, cu toate acestea, agenţia continuă să închidă ochii la ceea ce pare a fi o problemă extrem de gravă a sănătăţii publice. Recomandarea pentru vaccinarea populaţiei cu Gardasil de către Merck Pharmaceutical, politicieni şi oficiali ai sănătăţii publice trebuie să înceteze pentru ca aceste reacţii adverse să fie studiate”, a spus preşedintele asociaţiei Judicial Watch, Tom Fitton. „Aceste probleme deja grave asociate cu vaccinul Gardasil se pare că se înrăutăţesc. Nimeni nu ar trebui să recomande acest vaccin copiilor.”

Gwen Landolt, vice-preşedintele REAL Women of Canada, a comentat asupra lipsei existenţei unei testări adecvate înainte ca Gardasil să fie împins prin procesul de aprobare în Canada.

„Consecinţele pe termen lung ale vaccinului Gardasil nu sunt cunoscute.”, a spus Landolt. „Producătorul recunoaşte asta şi este de acord că nu ştie efectele acestuia legat de riscul de cancer de col uterin la fetele tinere, legat de sistemul imunitar, de sistemul lor reproducător sau de efectele genetice. În timp, vom şti acestea, posibil în douăzeci sau treizeci de ani, când aceste fete tinere, subiectele inocente ale experimentului cu Gardasil, vor deveni femei mature şi se vor vedea consecinţele luării acestor medicamente în copilărie la sfatul medicilor.”

„S-ar putea, de asemenea, ca vaccinul să nu facă nimic pentru a proteja pe cineva de cancerul de col uterin, în ciuda declaraţiilor făcute de Merck Pharmaceutical”,  a concluzionat Judicial Watch. „Ceea ce face vaccinul este să ucidă şi să provoace o suferinţă imensă în rândul celor care au fost vaccinaţi.”

Comentariu :

În general, sunt pro-vaccinare. Vaccinurile ca MMR, DTAP, varicela şi hepatită B sunt esenţiale pentru copii. Dar nu toate vaccinurile sunt bune.
Femeile trebuie să ştie adevărul despre Gardasil:

Gardasil protejează numai împotriva a 2 din 19 tulpini de HPV cu risc crescut 

Marea majoritate a infecţiilor cu risc crescut de HPV au tulpini împotriva cărora Gardasil nu protejează

Femeile active sexual sunt supuse riscului de cancer de col uterin şi altele şi au nevoie regulat de teste PAP, indiferent dacă au fost vaccinate cu Gardasil sau nu.

Tipurile de HPV 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 73 şi 82 au fost toate identificate ca tulpini cu risc crescut de cancer, iar Gardasil protejează numai împotriva tipurilor 16 şi 18. Într-un studiu al Universităţii Washington din 2006 aceste două tipuri au însumat numai 18% din infecţiile cu risc crescut.


Traducere : Roxana Machidon

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com