Într-un liceu american un băiat „transexual” este acuzat de hărţuire sexuală în toaleta fetelor

joi, 12 decembrie 2013

| | | de Oliver Bault, 1 noiembrie 2013

Liceenii care vor să depună plângere sunt ameninţaţi cu urmărirea penală pentru incitare la ură.

Părinţii elevilor s-au adresat organizaţiei Pacific Justice Institute (PJI) pentru a-şi proteja copiii faţă de indiferenţa funcţionarilor liceului din oraşul Florence, Colorado. Aceştia afirmă că nu a existat nicio hărţuire şi le-au propus fetelor care nu doresc să împartă toaletele cu această colegă mică echipată cu penis şi cu cromozomi XY, să nu utilizeze toaletele şi vestiarele!

Încăpăţânaţii ar fi fost ameninţaţi cu urmărirea penală pentru incitare la ură dacă ei continuă să protesteze împotriva prezenţei acestui băiat care se numeşte „Jane” şi care a decis ca începând din acest an şcolar să fie fată. Cele două mame îl/o susţin în căutarea sa delirantă de identitate, căci Jane Done (Jane este noul său nume de fată) este fiul/fiica a două lesbiene „căsătorite”.

Pacific Justice Institute este o organizaţie de avocaţi non-profit care este specializată în apărarea libertăţilor religioase, a drepturilor parentale şi a altor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Această asociaţie conservatoare îşi are sediul în California, unde luptă împotriva unei noi legi care prevede, după exemplul Colorado, ca în şcoli, toaletele să fie utilizate, nu în funcţie de sexul fizic al elevilor, ci de „genul” cu care aceştia se identifică. O petiţie este în curs pentru a bloca această lege, prin referendum. Cât despre statul Colorado, în 2008 el a adoptat o lege interzicând discriminarea fondată pe „orientarea sexuală”. Se pare că de azi înainte, a interzice unui băiat, ce se identifică drept fată, accesul la toaletele pentru fete, o să fie considerat, de către autorităţile din Colorado, ca o formă de discriminare. Astfel, şcoala primară care interzisese micului Coy Mathis să utilizeze toaletele micilor sale colege se vede constrânsă de autorităţile statului să-şi schimbe politica.

Cât despre mamele numărul 1 şi numărul 2 ale lui Jane Dune, ele resping acuzaţiile de hărţuire aduse împotriva fiului lor. Dacă afacerea fusese la început preluată de marile reţele mass-media americane şi internaţionale, ca Fox News în SUA şi Daily Mail în Marea Britanie, unele (cum ar fi Daily Mail) s-au retras după ce site-urile LGBT au publicat declaraţiile funcţionarului administrativ al şcolii, conform căruia nu ar fi existat nicio hărţuire. Site-urile LGBT au acuzat atunci televiziunile de informare falsă, dar Institutul Justiţiei Pacifice persistă, afirmând că reprezintă mai mulţi liceeni şi cerând ca drepturile majorităţii să nu fie încălcate în numele noilor drepturi ale unei minorităţi.

În scrisoarea trimisă pe 10 octombrie directorului liceului din Florence,

Pacific Justice Institute constată, de asemenea, că băiatul „transexual” utilizează atât toaletele fetelor cât şi pe cele ale băieţilor, fără ca şcoala să se îngrijoreze.

„Conflictul a apărut după ce fetele din primul an de liceu au întâlnit un elev de sex masculin în toaletele lor. Acest elev ar fi făcut comentarii asemănătoare hărţuirii sexuale împotriva fetelor cu care el doreşte să împartă toaletele. [...] Ieri v-aţi întâlnit cu câteva eleve care au raportat problema şi le-aţi propus, ca pentru a-l evita, să nu mai utilizeze vestiarele fetelor, ci toaletele personalului care sunt departe de sălile lor de clasă, dar care nu sunt deschise în timpul activităţilor sportive la care ele participă după-amiază.”
Mai departe: „Părinţii pe care noi îi reprezentăm sunt alarmaţi de atitudinea plină de desconsideraţie a autorităţilor liceului şi a districtului şcolar, referitor la dreptul constituţional al elevilor lor cu privire la respectarea vieţii lor private şi a intimităţii lor. Aceste familii vor să obţină asigurarea că fiicele lor minore nu vor fi obligate să împartă toaletele şi vestiarele cu băieţii adolescenţi care se identifică drept fete, dar care sunt, pe plan anatomic, biologic şi al cromozomilor, de sex masculin. Ei sunt foarte preocupaţi, şi noi deasemenea, de faptul că personalul şcolii a ameninţat că va impune sancţiuni elevilor, aceştia putând fi excluşi de la activităţile sportive ale şcolii şi acuzaţi de incitare la ură, toate acestea pentru singurul motiv că şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la intimitatea lor.”

America neavând decât zece sau douăzeci de ani în avans faţă de noi, este bine de ştiut cu ce probleme noi se confruntă oamenii de cealaltă parte a Atlanticului, ca să ne pregătim mai bine pentru viitorul strălucit ce ne aşteaptă.Traducere: Iulia Maria Iosif

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com