Aproape 80% dintre medicii italieni refuză avortul; Deputaţii atacă dreptul la conştiinţă

luni, 2 septembrie 2013

| | |

Roma, 17 iulie 2013 (LifeSiteNews.com) – Un raport al guvernului italian arată că 80% dintre medicii ginecologi (în unele zone se crede că ar fi vorba de un procent de 91%) şi peste 50% dintre anesteziştii şi asistentele medicale refuză să participe la avorturi, iar numărul lor este în creştere.
Ca răspuns, un grup de parlamentari de stânga din diferite partide au atacat dreptul de a alege potrivit libertăţii de conştiinţă, susţinând că guvernul trebuie să pună lucrurile la punct şi să recruteze medici care doresc să facă avorturi. Un deputat a afirmat că refuzul atâtor medici şi a personalului medical de a participa la avorturi a dus la o creştere a numărului de avorturi clandestine şi ilegale precum şi a numărului de italience care merg în străinătate pentru a avorta.
Monseniorul Igancio Barreiro, şeful biroului Human Life Internaţional de la Roma, a declarat că activiştii pro-viaţă „trebuie să fie pregătiţi să apere dreptul la libertatea conştiinţei ştiindu-se deja că susţinătorii culturii morţii sunt gata să atace dreptul de a refuza practicarea avorturilor.”
„Trebuie să fim vigilenţi şi preocupaţi, deoarece libertatea de conştiinţă nu este ceva nou”, a adăugat el. „Este un drept fundamental al omului, ce trebuie reafirmat.”
Un total de nouă propuneri au fost înaintate de către deputaţii pro-avort în Cameră luna trecută, cerându-se punerea în aplicare a Legii 194 din 1978, legea privind avortul în Italia, care a legalizat avortul la cerere până în săptămâna a 12-a de sarcină şi chiar mai târziu în cazul unor anomalii ale fetusului.
Senatoarea Laura Puppato a declarat că Guvernul trebuie să se asigure că se fac eforturi pentru a recruta personal medical care nu se opune avortului. Ea a spus că acest lucru va fi înlesnit de disponibilitatea pilulei avortive RU 486, care a fost legalizată în 2009. Ea a declarat, de asemenea, că guvernul trebuie să ia măsuri pentru a face cunoscute informaţiile cu privire la „contracepţia de urgenţă” sau pilula avortivă „Pilula de a doua zi” precum şi pentru educarea şi informarea despre contracepţie în şcoli.
Donata Lenzi, o deputată cu vederi de stânga a Partidului Democrat şi şefa Comisiei pentru problemele sociale a Parlamentului, a deplâns faptul că cifrele „arată că avortul la cerere a devenit foarte dificil de făcut. Există chiar zone în Italia unde nu mai este posibil să faci avort la cerere.”
Deputata Daniela Sbrollini, vicepreşedintele Comisiei pentru problemele sociale a Parlamentului, a avertizat asupra pericolului „desfiinţării progresive a Legii 194”, susţinând că „numărul avorturilor ilegale s-a dublat.” Ea a mai spus că reducerea progresivă a numărului personalului de specialitate care doreşte să facă avorturi „face aplicarea legii şi mai dificilă.”

Sbrollini a spus că „protejarea sănătăţii femeii este grav compromisă” de lipsa de medici şi de listele lungi de aşteptare. Ea a cerut de asemenea o mai bună popularizare în rândul adolescentelor a informaţiilor cu privire la avort.
Deputata Irene Tinagli a declarat: „Confruntându-ne cu aceste cifre şi aceste fapte, aş dori să întreb Ministrul Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, dacă intenţionează să ia măsuri pentru a preveni situaţiile în care femeile sunt lăsate singure, şi astfel recurg la forme clandestine de avort, punându-şi vieţile în pericol.
Marisa Nicchi, deputat toscan de stânga de la partidul Libertăţii Ecologice, împreună cu liderul Camerei, Gennaro Migliore, a prezentat o moţiune parlamentară pentru „a obliga toate instituţiile publice să aplice legea 194 cu deplină recunoaştere a dreptului liberei alegeri şi pentru sănătatea femeilor.”
Raportul complet privind punerea în aplicare a Legii 194 va fi prezentat în a doua jumătate a anului 2013. Un raport anterior publicat în 2010 a remarcat „o stabilizare generală a numărului de medici ginecologi şi anestezişti care refuză avortul din motive de conştiinţă, după creşterea semnificativă ce a avut loc în ultimii ani.”
Cifrele obţinute de guvern în octombrie anul trecut au arătat că media naţională a medicilor ginecologi care se opun avortului a crescut de la 58,7% în 2005, la 70,7% în 2009. În rândul anesteziştilor creşterea a fost de la 45,7% în 2005, la 50,8% în 2010.  Personalul „non-medical” din spital care nu a mai dorit să participe la avorturi a crescut de la 38,6% la 44.7%. În general, cifrele sunt considerabil mai mari în sud, un raport arătând că Napoli, cea mai mare conurbaţie din partea de sud, a rămas fără medici care să paricipe la avorturi pentru aproape un an, după ce ultimul medic care mai lua parte la întreruperi de sarcină a murit.
Numărul doctorilor care refuză să participe la avorturi este în creştere în majoritatea ţărilor occidentale, ceea ce îi determină pe susţinătorii avorturilor să atace din ce în ce mai mult dreptul la libertatea de conştiinţă. Încercarea recentă a unui politician britanic de a scoate în afara legii în UE a refuzului pe motiv de conştiinţă a suferit o înfrângere dramatică, solicitarea sa fiind folosită pentru reafirmarea drepturilor angajatilor din domeniul sănătăţii.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere:Cezarina Bărbieru



Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com