„Fii mamă socială"-campanie organizată anual de organizaţia umanitară SOS Satele Copiilor

miercuri, 25 septembrie 2013

| | |


„Fii mamă socială" este o campanie organizată anual de organizaţia umanitară SOS Satele Copiilor.


Pentru a oferi în continuare sprijin celor 113 copii pe care îi are în grijă în cele 26 de case familiale din Bucureşti, Hemeiuş şi Cisnădie, dar şi altor copii aflaţi în dificultate, SOS Satele Copiilor România angajează persoane motivate să contribuie la dezvoltarea intelectuală, socială şi emoţională a copiilor.

Anul trecut, în ciuda crizei economice, numărul româncelor care au aplicat la SOS Satele Copiilor pentru a avea grijă de copiii rămaşi fără sprijin din partea familiei naturale s-a triplat, faţă de 2008.

Ce trebuie să faci:

Pentru a fi mama socială în cadrul campaniei desfăşurată de SOS trebuie să ai vârsta cuprinsă între 25 şi 48 de ani, să ai studiile liceale terminate şi să poţi locui şase zile pe săptămână într-o casă familială SOS.

Pentru a intra în procesul de selecţie, persoanele interesate trebuie să trimită o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: „De ce doreşti să fii mama socială" şi un CV la sediul organizaţiei umanitare.

Profesia de părinte social este recunoscută şi înregistrată în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR). Persoanele selectate în acest program îşi însuşesc cunoştinţele necesare pentru a profesa în acest domeniu în cadrul programului de formare „Şcoala Mamei". La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate de către SOS Satele Copiilor, candidatele pot prelua responsabilitatea unei familii SOS.

Responsabilităţi:

Mama socială găteşte, are grijă de casă şi creşte până la 5-7 copii rămaşi fără protecţia părinţilor naturali, până ce aceştia devin independenţi şi se pot descurca singuri sau se pot întoarce la familia biologică.

Meseria de mama socială nu e doar un job de opt ore pe zi, ci unul de şase zile din şapte, uneori şi mai mult, de aceea implică multă dedicaţie şi devotament, răbdare şi determinare.

Posibilitatea de a avea alături o mamă socială, o persoană care are calităţi deosebite şi care a urmat o pregătire de specialitate, este şansa copiilor aflaţi în dificultate pentru a avea un viitor.

Mai multe detalii găsiţi pe www.fiimamasociala.blogspot.com