O altă faţă a unui profesor dur de matematică

vineri, 25 aprilie 2014

| | |


23 aprilie 2014, ViralVita.com

Mulți dintre elevii lui Jim O'Connor, profesor de matematică  la liceul Saint Francis din statul american California, nu-l prea plăceau. Ei se temeau de veteranul războiului din Vietnam și îl priveau doar ca pe un profesor extrem de strict ce nu credea că şcoala trebuie să fie distracţie şi care îi cam chinuia cu calcule.

Până când, într-o bună zi, unul din elevii săi, Patrick, a mers la Spitalul de Copii din Los Angeles, pentru a se implica într-o campanie de donare de sânge. Acolo a constatat cu surprindere că tot spitalul îl cunoştea pe profesorul său de matematică. Numele lui trona ca deţinător de record la capitolul donare de sânge, iar pe profesor însuşi îl găseai trei zile pe săptămână ajutând bebeluşii bolnavi. Îi legăna, îi liniştea, le dădea să mănânce.

Uimit, Patrick a simţit că vede faţa necunoscută şi surprinzătoare a unui om despre care credea că ştie totul.

Profesorul său, care nu şi-a întemeiat niciodată o familie şi nu are copii, a declarat pentru CBS despre bebeluşii pe care îi ajută în lipsa părinţilor: „Nu vreau să-i văd singuri. Nu pot!”

O membră a personalului medical al spitalului a explicat pentru echipa de televiziune că ajutorul acestuia este nepreţuit: „Se calmează în braţele lui, se relaxează şi adorm”.

Patrick le-a declarat jurnaliştilor că, descoperind această latură sensibilă a profesorului său, a învăţat mai mult decât matematică: a primit o lecţie de viaţă şi a identificat un model de urmat: „Întotdeauna l-am respectat, dar acum am ajuns la alt nivel – încercăm să-l imităm. Este cel mai bun model de om care slujeşte”.

Traducere: Ştefana Totorcea
Preluare de pe Ştiri pentru viaţă