Belgia devine prima ţară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele

vineri, 14 februarie 2014

| | |



de Peter Baklinski, 13 februarie 2014 

Belgia a devenit prima ţară din lume care a aprobat eutanasia copiilor de toate vârstele, după ce parlamentarii ţării au adoptat o lege controversată cu 86 de voturi pentru şi 44 împotrivă. Dintre parlamentari, 12 s-au abţinut. 

Legea se referă la toţi minorii care cer eutanasierea cu consimţământul părinţilor. Se aplică şi copiilor mici care cer eutanasia după ce un medic a certificat faptul că respectivul copil înţelege pe deplin implicaţiile deciziei. 

Alex Schadenberg, director executiv la Coaliţia de Prevenire a Eutanasiei, a denumit măsura ca pe o „formă de abandon”: „Belgia şi-a abandonat vârstnicii, iar acum spune că vrea să-şi abandoneze şi copiii”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com. 

El a opinat că legea nu este făcută pentru a alina suferinţa unor copii cu dizabilităţi, ci pentru a extinde „categoriile eligibile pentru moarte”. 

Împotriva legii au protestat numeroase grupuri, care au arătat că o altă lege similară, din 2002, a fost un dezastru.

Schadenberg a declarat că nu a fost surprins de adoptarea ei, spunând că proiectul eutanasiei e „promovat orbeşte” în Belgia de un guvern care a ignorat toate abuzurile care deja au loc în prezent pe baza legii anterioare a eutanasiei. 

„Eutanasia a scăpat realmente de sub control în Belgia de ceva vreme. Cercetările arată că aproximativ 32% din eutanasieri au loc fără să fie cerute. Peste jumătate din aceste ucideri nici nu sunt raportate”, a mai spus el. 

Schadenberg a spus că noua lege le va înlesni şi mai mult medicilor să curme, în mod lipsit de discernământ, dar şi de repercusiuni, viaţa celor mai vulnerabili, despre care astfel se consideră că nu merită să trăiască. 

„Aceasta e logica sinistră a eutanasiei: odată ce uciderea e acceptată ca soluţie la dificultăţile umane, simpla logică dictează că orice limită dispare”, scria despre lege Wesley J. Smith, fost procuror american care acum activează public în domeniul respectării vieţii umane.

  Traducere: Ştefana Totorcea 



Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com