Ce pierd bărbaţii din vedere de Valentine’s Day

vineri, 14 februarie 2014

| | |



de Brendan Malone, The Leading Edge

Nu sunt vreun morocănos care caută să le strice cheful altora de Valentine’s Day, dar nu mă pot abţine să constat că această modă, care promovează un fel de marketing al dragostei, ne face pe noi, bărbaţii, să pierdem din vedere câteva adevăruri importante despre adevărata iubire.

Cu riscul de a-i va supăra pe unii, trebuie să spun că actualul accent care se pune pe cumpărarea de lucruri pentru femeia iubită promovează ideea greşită că dragostea este un act de acordare de cadouri, când ar trebui de fapt să fie un act de autodăruire reciprocă între cei doi îndrăgostiţi.

Valentine’s Day este în realitate o celebrare a sentimentalismului, nu a iubirii autentice.

Da, e un act de iubire şi să cumperi cadouri, dar dragostea adevărată este să te pui pe tine cu totul la dispoziţia celuilalt, nu să-i pui la picioare un obiect (de altfel, cine profită cel mai mult din această frenezie a cadourilor-obiect, de la suveniruri la lenjerie intimă?).

Poate că e timpul să transformăm Valentine’s Day dintr-un ritual mai mult comercial într-unul de dăruire a unor lucruri imateriale, nu de substitute materiale ale acestora.

Mi se pare găunos şi contradictoriu să-i faci cuiva cadouri de iubire cu program, fiindcă te simţi obligat, fiindcă aşa se face (până la urmă despre asta e vorba de Valentine’s Day, nu?).

Adevărata măsură a iubirii tale pentru celălalt nu stă în darul de Valentine’s Day, ci în darurile zilnice pe care i le faci, care includ şi felul în care te porţi zilnic cu acea persoană.

Oricine poate să cumpere pentru persoana dragă un cadou fiindcă este forţat de reclamele comerciale şi cutuma socială, dar clipa adevărului vine în alte zile, când niciun factor extern nu ne mai obligă la dovezi de iubire.

Sunt sigur că Valentine’s Day s-ar transforma în ceva cu totul nou şi mult mai autentic dacă, în loc să le luăm flori femeilor, le-am face dovezi mai temeinice de iubire: să începem să contribuim mai mult la treburile din gospodărie, să ne implicăm în creşterea copiilor, să ne înscriem la un curs de parenting şi altele asemenea.

E uşor să-i cumperi flori o dată pe an, dar adevăratul test al iubirii este ce faci pentru ea în celelalte zile ale anului. Asta riscă să piardă bărbaţii din vedere de Valentine’s Day.

Traducere: Ştefana Totorcea 


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com