Un cuplu decide să păstreze copilul după ce aceasta supravieţuieşte unei prime tentative de avort

marți, 11 februarie 2014

| | |


articol de Ben Johnson, 31 decembrie 2013

Un tânăr cuplu britanic a decis să păstreze fetiţa nenăscută, după ce copilul a supravieţuit unei prime tentative da avort.

Shannon Skinner, de nouăsprezece ani, a declarat că ea şi cu prietenul ei de douăzeci şi patru de ani, Anthony Hunt, aveau probleme de cuplu. La aceasta se adăuga şi depresia ei postnatala survenită în urma naşterii fetiţei lor, Lacie, atunci în vârstă de doar patru luni.

Pe data de 20 septembrie 2013 au decis să facă un avort chimic la clinica Marie Stopes din Stoke Gifford, fiind în cea de-a opta săptămână de sarcină. Skinner mai avea şi un contraceptiv hormonal implantat în braţ.

Însă greaţă de dimineaţă şi senzaţia unui copil mişcându-se în pântecele ei au persistat şi după administrarea medicamentelor, testele de sarcină fiind în continuare pozitive.

Doctorii au spus că acestea erau efecte secundare ce apar în mod obişnuit în urma unui  avort. După trei luni, timp în care simptomele de sarcină au continuat să se manifeste, Skinner a insistat asupra unui nou control. Pe 20 decembrie i-au fost confirmate suspiciunile: avortul eşuase, iar ea era încă gravidă.

Skinner abia îşi revenise din durerea de a-şi fi avortat copilul, când a aflat că i se dădea a doua şansă să-şi aducă pe lume bebeluşul.

„Suferisem pentru copilul acela şi abia reuşisem să ne obişnuim cu ideea”, a spus ea.

„Eu întotdeauna am fost împotriva avorturilor . Le uram.”

Clinica Marie Stopes International afirmă că între trei şi patru procente din toate avorturile medicale dau greş. „Noi discutăm asta cu orice femeie care ia în calcul posibilitatea tratamentului şi îi dăm sfaturi în legătură cu procedurile necesare pentru a monitoriza un eventual eşec, astfel încât un alt tratament să fie urmat mai departe dacă trebuie”, a fost declaraţia emisă de grup.

Însărcinată în douăzeci de săptămâni, Skinner mai avea la dispoziţie încă săptămâni în care să facă un avort potrivit legii britanice. Însă, văzânduşi copilul (o fetiţă) la ecograf, s-au răzgândit.

„Acum am decis să păstrăm copilul, căci nu credem că este corect să mai avem un avort în stadiul ăsta”, a zis Skinner. „Este o mică luptătoare şi nu vrem să-i mai facem rău.”

„Când am făcut avortul, nu mă simţeam la fel cum mă simt acum”, a spus aceasta. „Am văzut-o, iar acum îi bate şi inima.” (Pulsul fetal se dezvoltă mai devreme decât îşi închipuie mulţi oameni, între cea de-a cincea şi a şaptea săptămână de sarcină).

Skinner a spus celor de la Bristol Post că îşi face griji în legătură cu siguranţa copilului ei. „Medicamentele pot cauza anomalii, iar eu am trecut deja de primul stadiu al sarcinii fără să fi primit vreo îngrijire medicală”, a zis ea. Deşi examinarea cu ultrasunete a arătat că bebeluşul este momentan sănătos, Skinner spune că „nu am nicio garanţie despre cum se va dezvolta” atunci când va naşte, pe şapte mai. Însă e hotărâtă să-şi lase copilul să trăiască, indiferent de ce se va petrece.

Nu toată lumea se bucură nespus că Skinner şi Hunt au avut şansa de a se răzgândi. „Cazuri ca acestea sunt foarte rare, dar desigur acest lucru nu face ca situaţia să fie mai puţin supărătoare”, au afirmat cei de la Marie Stopes International. 


 Traducere: Flavia-Maria Hemcinschi

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com