Revista Cosmopolitan: „100% demodat” să aştepţi a doua întâlnire ca să faci sex

sâmbătă, 8 februarie 2014

| | |



Domniţelor, nu v-aţi plictisit să mai fiţi atât de demodate în relaţiile personale? Cosmo vă sfătuieşte: combinaţi-vă de la prima întâlnire!

O ediţie recentă a revistei americane pentru femei Cosmopolitan se dezlănţuie de la bun început în articolul Sex on the First Date (Sex la prima întâlnire), zdrobind regulile care spun că ar trebui să amâni sexul „până vă cunoaşteţi mai bine“. „Pe lângă interdicţia de a mai purta pantofi albi începând din septembrie (pe buuune?) şi regula că ar trebui să-l aştepţi pe el să-ţi dea întâlnire (gata şi cu asta!), poţi scoate de pe lista de reguli 100% demodate şi pe cea care spune să nu faci sex la prima întâlnire.”

Cosmopolitan, care se autocaracaterizează drept „stilistul a milioane de femei haioase şi curajoase care vor să exceleze în toate domeniile vieţii lor”, a abordat subiectul într-o ediţie recentă, după ce a lansat un sondaj în care a întrebat 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani ce reacţie au la cuplările de la prima întâlnire. Rezultatele au fost trimise unui număr de trei milioane de abonaţi, conform Biroului American de Audit al Tirajelor.

Cosmo i-a cerut o opinie expertă lui Jeff Wilser, coautorul newyorkez al cărţii It's Okay to Sleep with Him on the First Date: And Every Other Rule of Dating, Debunked (E-n regulă să te culci cu el de la prima întâlnire: Şi alte mituri deconspirate despre întâlnirile amoroase). Sondajul realizat de revistă a ajuns la concluzia că, dacă te culci cu un tip de la prima întâlnire, aceasta nu va compromite perspectiva unei relaţii de durată cu el. Cu alte cuvinte, explică Wilser, „dacă există chimie, n-ai ce face, iar din punctul lui de vedere nu are nicio importanţă dacă te cuplezi de la prima întâlnire sau de la a şaptea”.

În numele anului 2013, declarat cel mai puţin sexist din istorie, Cosmo zdrobeşte „regulile prea rigide ale întâlnirilor amoroase” şi „expresiile demodate” care ne îndeamnă „să amânăm relaţia sexuală”, declarându-le „prăfuite şi nocive”, căci poluează relaţia cu „o anxietate inutilă şi o ruşine legată de un act normal şi natural”.

Şi dr. Justin Lehmiller, socio-psiholog la Harvard, citat de revistă, explică: „E important să stabilim compatibilitatea sexuală de la bun început, iar a face sex ar putea fi mişcarea corectă”.

Cosmo admite că „a da jos textila în faţa unuia pe care l-ai cunoscut cu vreo două ore înainte” nu-i tocmai o mişcare naturală pentru oricine. Wilser oferă şi câteva motive legitime pentru a aştepta înainte să faci sex cu tipul: dacă are răspunsuri monosilabice, zice că doar o viaţă are omul sau vorbeşte cu nemiluita despre Cincizeci de umbre ale lui Grey, romanul cu accente erotice sado-masochiste scris de E.L. James. Această nouă modă girată de experţii în relaţii amoroase nu e valabilă şi pentru virgini, persoane cu puternice convingeri morale şi religioase, precum şi pentru cele care au boli cu transmitere sexuală.

Wilser dă câteva exemple de relaţii formate după ce cuplurile au făcut sex de la prima întâlnire şi le sfătuieşte pe femei să se concentreze pe ele însele: „Nu aştepta doar pentru că ai tu impresia că-şi va pierde respectul sau interesul. Aşteaptă numai dacă asta te aranjează pe tine. Nu are nimic de a face cu el”.

Dacă un tip nu te mai sună după aceea, „poate că e prea mofturos, sau nu a simţit scânteia, poate are oroare de angajamente sau e pur şi simplu un nemernic care încearcă să se joace cu tine”, spune Wilser. Dacă însă e vorba strict de sex, „pe bărbaţi de obicei nu-i deranjează să le cazi în braţe de la prima întâlnire”.

Numai sfaturi bune şi raţionamente impecabile, nu?

Traducere: Ştefana Totorcea