Record de sute de mii de participanți la Marșul pentru Viață din SUA, 25 ianuarie 2013

luni, 28 ianuarie 2013

| | |


Imaginile de la Marșul pentru Viață de la Washington, din 25 ianuarie 2013, sunt grăitoare despre atmosfera dintr-o zi friguroasă, în care a și nins, dar în care sufletele au fost încălzite de dragoste pentru copiii nenăscuți. Dacă anul trecut au fost circa 400.000 de participanți, în acest an numărul lor a fost mai mare. Majoritatea – adolescenți și tineri.


În acest an, Marșul pentru Viață a comemorat 40 de ani de la decizia în cazul Roe vs. Wade, prin care, în 22 ianuarie 1973, s-a legalizat avortul în SUA. De atunci și până în prezent, Statele Unite au pierdut circa 55.000.000 de copii prin avort.


Înainte de rugăciunea de deschidere a Marșului, cardinalul Sean O’Malley a anunțat că Papa Benedict a postat pe Twitter un mesaj de susținere, scriind că este alături de toți cei prezenți și că se roagă pentru ca liderii politici să protejeze viața copiilor nenăscuți și că promoveze o cultură a vieții.


Între participanți s-au numărat și unii dintre cei mai cunoscuți membrii ai Congresului american.


Rick Santorum, unul dintre candidații pentru nominalizarea republicanilor la alegerile din 2012, a fost prezent alături de soția sa Karen și de patru dintre cei şapte copii ai lor. „Într-o zi noi vom fi aici din nou și vom triumfa, pentru că dragostea și adevărul întotdeauna triumfă”.


Fost senator de Pennsylvania, el a vorbit despre fiica lui Bella, născută cu trisonomia 18. „Am fost sfătuiți să o avortăm, sub motivul că dizabilitatea ar fi fost o povară pentru ea – dar cu toți știm că moartea nu este niciodată mai bună. De fapt ar fi fost mai comod pentru noi. Dar Bella este foarte bună pentru noi și noi suntem mai buni datorită ei.” Apoi a făcut un apel la toți părinții care sunt informați că este posibil ca pruncul purtat în pântece de mamă să aibă nevoi speciale „să le dea o șansă copiilor. Primiți-i cu dragoste în casele voastre”.


Senatorul Rand Paul a pus câteva întrebări importante: „Poate o națiune pentru multă vreme să nu respecte sfințenia vieții umane? Poate o națiune care a fost întemeiată pe libertate să țină capul sus dacă ea neagă protecția celor mai tineri și mai vulnerabili cetățeni ai ei?”


„Cred că marile națiuni și marile civilizații se nasc din oameni care au un model de moralitate. Națiunea noastră este în derivă, într-o derivă a barbariei în care binele și răul au devenit subordonate hedonismului, căutării plăcerii de moment.” Acesta se vede în faptul că statisticile arată că majoritatea avorturilor nu se fac din motive de viol, incest ori datorită punerii în pericol a sănătății mamei, ci din comoditate personală. „Cred că țara noastră are nevoie de o renaștere. Cred că țara noastră are nevoie de o curățire sufletească”.


Senatorul a spus că datorează carierei sale de doctor viziunea pentru-viață, amintindu-și de vremea în care ținea copii nou-născuți de câteva sute de grame în palma mâinii. „Îi provoc pe ideologii avortului să vină la secția de neonatologie cu mine și să privim împreună aceste mici minuni și să îi aud spunând: «Noi nu îi vom ocroti»”.


Congresman-ul democrat Dan Lipinsky din Illinois a trimis un mesaj înregistrat: „Plângem trecerea a 40 de ani de când a fost luat cel mai elementar și esențial drept celor mai vulnerabili dintre frații și surorile noastre”, dreptul la viață.


Chris Smith, în discursul său, a făcut observația că cei 55 de milioane de copii avortați reprezintă un număr egal cu populați Angliei. Apoi el s-a adresat președintelui Obama, susținător înverșunat al avortului: „Să știți că mișcarea pentru-viață este compusă din oameni nobili, cărora le pasă de ceilalți și nu sunt egoiști. Este o luptă pentru drepturile omului putere extraordinară, non-violentă, plină de credință, luptă care crește în susținerea publică, intensitate, hotărâre și speranță.”


„Să știți și asta, Domnule Președinte: mișcarea pentru-viață nu este numai de partea compasiunii, a justiției, a incluziunii sociale; noi suntem de partea corectă a științei responsabile și a istoriei”.

Prelucrare după:  LifeSiteNews



















Mai multe fotografii sunt disponibile aici.