Mitropolitul Tihon aduce mărturia creştin ortodoxă la Marşul pentru Viaţă

marți, 29 ianuarie 2013

| | |




WASHINGTON, DC [OCA]
 
25 ianuarie 2013

Ierarhi ortodocşi, clerici, seminarişti, studenţi teologi şi credincioşi de toate vârstele s-au alăturat sutelor de mii de oameni care au manifestat la Marşul anual pentru Viaţă, în capitala SUA, vineri 25 ianuarie 2013.

Preafericirea Sa, Mitropolitul Tihon, a condus credincioşii de la Ellipse la Curtea Supremă, mărturisind valoarea sfântă a vieţii la 40 de ani şi trei zile după procesul “Roe vs. Wade” care a legalizat avortul în Statele Unite ale Americii.
 

Împreună cu Mitropolitul Tihon au fost Preasfinţitul Arhiepiscop Nathaniel al Detroitului şi episcopiei române; Preasfinţitul Arhiepiscop Benjamin de San Francisco şi de Vest; IPS, Arhiepiscopul Nikon de Boston, New England şi al Arhiepiscopiei albaneze; PS Episcopul Melchisedec de Pittsburgh şi West Pennsylvania, arhiereu al Episcopiei din Philadelphia şi Pennsylvania de Est; Episcopul Michael de New York şi New Jersey.




Elevii de la Seminarul Sfântul Tihon, South Canaan, PA şi Seminarul Sfântul Vladimir, Crestwood, NY, au fost în mulţimea creştinilor ortodocşi care au cântat tropare şi au purtat icoane la Marş.



Mitropolitul Tihon a stat de vorbă cu participanţii la marş, a mers împreună cu ei până la Curtea Supremă a SUA, şi a ridicat rugăciuni pentru victimele avortului.



În ajunul evenimentului, participanţii la marş s-au adunat la Catedrala Sfântul Nicolae unde s-a săvârşit vecernia şi a avut loc o recepţie.

"Creştinii ortodocşi au participat la Marşul Vieţii de patru decenii" a spus protopopul Ioan Kowalczyk, un activist pentru-viaţă şi organizator al prezenţei ortodoxe la marşul anual. "Prezenţa ierarhilor noştri, clerici, seminarişti, credincioşi şi mai ales a tinerilor din Biserică aduce o mărturie asupra darului sacru al vieţii, care continuă să fie contestat în ţara noastră."

Marşul a avut loc în ajunul festivităţilor de întronizare a Mitropolitului Tihon ca Primat al Bisericii Ortodoxe din America în weekend-ul 26-27 ianuarie.

Canalul de televiziune Eternal Word Television Network [EWTN] a difuzat live marşul.

Fotografii de la Marşul pentru Viaţă pot fi vizualizate pe site-ul OCA şi pagina Facebook OCA.