Fii mereu uimit de misterul fiinţei tale

marți, 30 iunie 2015

| | |




Nu-ţi mai pierde timpul şi energia gonind după cine ştie ce idee prefabricată despre cum ar trebui să fii tu. Nu-ţi mai irosi viaţa alergând după un ideal, un chip sau un nume, pentru că felul în care vrei să te defineşti la un moment dat este de fapt irelevant. Adevăratul tău sine nu se ascunde sub un simplu nume. În realitate, persoana ta adevărată se află în interiorul tău. Înaintea lui Hristos, Care poate vedea profunzimile fiinţei noastre, singurul lucru care contează este cine suntem în interiorul nostru, în profunzimile fiinţei, iar nu numele exterior sau titlul pe care uneori ne luptăm o viaţă întreagă să-l dobândim şi să-l menţinem.

Nu mai alerga după imagine, urmăreşte mai degrabă conţinutul.

Nu crede că ştii atât de  bine cine eşti şi nu fi atât de convins că ştii deja ce ar trebui să devii. Nu-ţi confecţiona dintru început un ţel pe care să-l atingi spre sfâşitul vieţii, căci asta înseamnă că în mod sigur te îndrepţi spre dezastru: vei fi mereu chinuit de îndoieli şi dileme, mereu te vei uita în urmă şi te vei întreba dacă nu ai fi putut cumva alege alt drum.

Rămâi aici, acum. Iubeşte-L pe Dumnezeu şi iubeşte oamenii. Depărtează-te de rău şi fă binele. Rămâi mereu deschis, gata să primeşti descoperirea misterului din tine. Acceptă-te ca pe o fiinţă în devenire, aşteaptă şi fii gata să primeşti revelaţia despre adevărata ta identitate – acel nume care reprezintă ceea ce eşti tu în adânc.

Persoana care eşti tu chemat să devii îţi este încă necunoscută. Propriul tău sine îţi este încă ascuns. Eşti o taină pentru tine însuţi, de aceea trebuie mai întâi de tot şi de toate să rămâi deschis în a te accepta pe tine, cel în continuă devenire, cel mereu reînnoit. Nu te lăsa înrobit de o imagine sau de un ţel, pentru că nu vei face altceva decât să-ţi corupi şi să-ţi deformezi fiinţa ta cea adevărată.  Rămâi în aşteptare, gata să tolerezi şi să te întâmpini pe tine însuţi, adevăratul tău sine. Rămâi în aşteptarea unei Revelaţii, pentru că aşa vei ajunge să fii cel care eşti tu cu adevărat.

Traducere: Monica Stinghe