Administrația Obama admite că abstinența este cel mai bun mod de evitare a bolilor cu transmitere sexuală

vineri, 12 iunie 2015

| | |


După ani de băgat capul în nisip și aruncat miliarde de dolari într-o problemă a bolilor cu transmitere sexuală pe care a ajutat-o să apară, într-un final, guvernul american admite ceea ce Biblia și bunul-simț au spus foarte clar: abstinența și monogamia sunt singurul mod de a evita aceste boli.
După ce, acum 5 ani, Centrul de Control al Bolilor numea abstinența și monogamia “un mod eficient de a evita îmbolnăvirea”, în “Instrucțiunile de tratament al bolilor cu transmitere sexuală”    din 2015 le numește acum “cel mai eficient mod”.
De ani de zile, FamilyResearch Council  şi alte grupuri luptă nu doar împotriva răspândirii infecțiilor sau bolilor, dar şi împotriva mentalităţii potrivit căreia liberalismul sexual ar trebui răspândit în școli, prioritizat în asigurările de sănătate și plătit de contribuabili. În prezent, guvernul american cheltuie 16 miliarde $  pe an pentru tratarea bolilor cu transmitere sexuală, fiind astfel nevoit să suporte consecinţele promovării mentalităţii “dacă te simți bine, fă-o”.
Cu 20 de milioane de noi cazuri de BTS răsărind în fiecare an, criza de sănătate a Americii este cea despre care nu vorbește nimeni. Despre răspândirea gonoreei, experții spun că ar putea fi chiar mai rea decât SIDA, iar multitudinea de boli panichează comunitatea medicală, care observă că tinerii sunt afectați în jumătate din noile cazuri de infecții cu transmitere sexuală.
Din fericire, Centrul de Control al Bolilor conștientizează că, pentru a opri fluxul de îmbolnăvire trebuie să se axeze pe o nouă strategie: păstrează-te până la căsătorie!
Chiar și Colegiul American al Pediatrilor recunoaște că programele care să învețe copiii să aștepte până la căsătorie reprezintă ceva mai complex decât doar amânarea vieții sexuale.
Acestea asistă tinerii în a-și forma trăsături solide de caracter, a stabili țeluri pe termen lung și a dezvolta relații afective sănătoase, crescând și probabilitatea formării de căsnicii și familii puternice”.
Undeva pe parcurs, adulții au pornit cu așteptări reduse, ca și cum adolescenții n-ar fi capabili să se abțină. Prea mulți părinți cred că nu sunt ascultați când le vorbesc copiilor despre abstinență. Nu este așa. Părinții prezintă cea mai mare influență asupra deciziilor sexuale ale copiilor. Dacă influențele culturale venind dinspre Hollywood și presă promovează promiscuitatea, atunci părinții trebuie să fie la fel de angajați în a-și ajuta adolescenții să lupte împotriva tentațiilor.
Este timpul ca părinții să-și provoace copiii să trăiască după standarde mai înalte, altfel ei vor continua să se lovească de standardele joase pe care le stabilește cultura actuală pentru ei.

Sursa: LifeNews.com

Traducere şi prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.