Focul din Sfântul Munte a fost stins de o ploaie torenţială

vineri, 31 august 2012

| | |


Monahi, pompieri şi muncitori, toţi vorbesc fără ezitare despre minunea săvârşită de Maica Domnului în stingerea focului din Sfântul Munte, care ameninţa mai ales Mănăstirea Hilandar.

Călugării au ieşit la linia de foc, implorând apărarea Preasfintei Fecioarei Maria cu icoana „Mângâierea celor întristaţi” şi cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci. Focul se apropia cu paşi repezi de mănăstire, iar pompierii nu reuşeau să înlăture pericolul.

Deşi s-au făcut toate eforturile din partea autorităţilor, situaţia a rămas în continuare critică. La stingerea incendiilor au participat 183 pompieri cu 55 de maşini speciale, 40 de infanterişti, 4 elicoptere, 6 avioane, 49 de pompieri sârbi, vehicule OTA şi 2 Chinook. 

În seara de 12 August, ora 22.48 (ora locală) a început o ploaie torenţială, care practic a stins focul în întregime. Flacăra a fost oprită la 1300 de metri de mănăstirea Hilandar.
Cu o zi înainte de apariţia incendiului, stareţul Mănăstirii Hilandar a săvârşit o slujbă de sfinţirea apelor alături de icoana Maicii Domnului din mănăstire. 

Atunci când oamenii sunt neputincioşi în faţa furiei naturii născute din păcatele oamenilor,  rugăciunea către Dumnezeu şi către Maica Sa poate salva un locaş de rugăciune neîncetată de la distrugere. Oamenii privesc şi mărturisesc puterea făcătoare de minuni a lui Dumnezeu în faţa stihiilor dezlănţuite.



1 comments:

Anonim spunea...

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu , miluieşte-ne pe noi!