Preşedintele companiei Barilla amenințat cu boicotul pentru că nu admite reclame cu „familii” gay

luni, 30 septembrie 2013

| | |


Cum vi s-ar părea introducerea reclamelor care înfăţişează familii homosexuale”? Ei bine, preşedintele binecunoscutei companii Barilla nu este de acord cu schimbarea imaginii familiei ce apare în reclamele sale. Însă, a-ţi susţine punctul de vedere a devenit în zilele noastre un act de curaj. A opta pentru o familie tradiţională este un act de discriminare? Susţinătorii homosexualităţii susţin că da. Dar, din câte se pare, nici propaganda homosexuală nu promovează imaginea familiilor tradiţionale. Nu s-ar putea spune că şi ei fac un act de discriminare? Unde a dispărut dreptul la libertatea de conştiinţă şi de exprimare? Cu toţii avem acest drept, fie că este vorba de hetero sau homosexuali, fie că suntem sau nu de acord cu relaţiile sau “căsătoriile homosexuale”.ROMA, 27 septembrie 2013– Preşedintele companiei Barilla, una dintre cele mai mari companii de paste din Italia şi din lume, şi-a cerut scuze activiștilor homosexuali după ce a fost criticat în mass-media națională și internațională pentru declaraţia pe care a făcut-o miercuri, 25 septembrie. 


Într-un interviu acordat postului de radio italian, Radio24 Italia, Guido Barilla, a respins ideea de a folosi familiile gay în publicitate, aşa cum alte companii au făcut-o, spunând că Barilla vede o „familie clasică”.

„Eu nu voi folosi familii gay în reclame, dar nu din lipsă de respect pentru homosexuali, care au dreptul de a face ceea ce doresc atâta timp cât nu deranjează pe alții. Eu însă nu văd lucrurile așa cum le văd ei și cred că familia căreia ne adresăm este o familie clasică.”

„Pentru noi, conceptul de familie sacră rămâne una dintre valorile de bază ale companiei.”, a mai spus el.

Comentariile au venit ca răspuns la apelurile Laurei Boldrini, președinta Camerei Deputaților din Italia, de a modifica imaginea familiilor ce apar în reclamele italiene, imagini care înfăţişează mame ce servesc mâncare soţilor și copiilor .

Spoturile comerciale ale companiei Barilla au prezentat întotdeauna scene cu familii tradiționale italiene adunate pentru a lua masa.

Atunci când reporterul a anticipat reacţiile care vor avea loc, ca urmare a acestor declaraţii, Barilla a răspuns: „Ei bine, dacă le plac pastele noastre și mesajul nostru, le vor mânca. Dacă însă nu le plac şi nu le place ceea ce am spus, vor mânca...alte paste.”

El a adăugat că remarcile sale nu s-au dorit a fi „o lipsă de respect faţă de homosexuali.”

„Familia căreia noi ne adresăm este una tradiţională, în care femeia joacă un rol fundamental. Acesta este centrul structural al vieții.”, a spus el.

În câteva ore de la difuzare, activiștii homosexuali au lansat o campanie pentru a boicota marca de paste Barilla.

Alessandro Zan, un activist homosexual, deputat al partidului de stânga SEL (Sinistra Ecologia Libertà), a numit comentariile drept „un alt exemplu de homofobie italiană" și a cerut colegilor deputați să adere la boicot.

Deputatul PDL, Eugenia Roccella, a replicat că Barilla este „un om curajos”, spunând că este „nevoie de curaj pentru a apăra familia formată dintr-un bărbat și o femeie, și poate chiar „bazată pe căsătorie", după cum este scris în Constituția noastră.”

Cu toate acestea, Barilla a cedat presiunii și, joi, compania sa a emis un comunicat de presă prin care declara: „Îmi cer scuze dacă cuvintele mele au generat neînțelegeri sau controverse, sau în cazul în care au ofensat sensibilitatea unor oameni.”

„În interviu, pur și simplu am dorit să subliniez rolul central pe care femeia îl joacă în cadrul familiei.”, a spus el.

El a spus, de asemenea, că susține căsătoriile gay, dar nu adopţiile făcute în cadrul lor, deoarece ar fi „complicat” pentru cuplurile de același sex să crească copii.

El a reiterat sprijinul său pentru căsătoria gay, dar a insistat că familiile tradiționale au fost întotdeauna „identificate” cu brandul Barilla.

„Pentru a fi clar, eu vreau doar să precizez că am un mare respect pentru fiecare persoană, fără nici un fel de distincție. Eu îi respect pe homosexuali și libertatea tuturor de exprimare. De asemenea, am spus că eu respect căsătoria gay.”, a scris el pe Facebook.

Roccella a denunțat „atacurile obsesive”, ale grupărilor homosexuale, care au o mare acoperire mass-media, în timp ce guvernul continuă să ia în considerare proiectul de lege „anti-homofobie” despre care criticii spun că are ca scop anularea opoziției publice la planificata lege a „căsătoriilor gay”.

Roccella a declarat că apelurile „militanților gay” pentru un boicot îndreptat împotriva pastelor Barilla „arată cât de bine întemeiate sunt temerile pentru libertatea de exprimare, expuse în timpul dezbaterii parlamentare privind homofobia.”Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com