Studiu ştiinţific: Copiii nenăscuţi pot învăţa

joi, 12 septembrie 2013

| | |Într-un studiu șocant, publicat în iulie 2013 în jurnalul Proceedings al Academiei Naţionale de Ştiinţe, cercetătorii au descoperit că bebeluşii au abilitatea de a învăţa şi reţine informaţii cu mult mai devreme decât se credea anterior- chiar înainte de a se fi născut. Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Helsinski, a relevat faptul că „grămezile de celule”, aşa cum au fost denumiţi copiii nenăscuţi de către promotorii avorturilor, sunt capabile nu doar de a auzi sunete, dar, de asemenea, de a le recunoaşte, săptămâni sau luni mai târziu, când s-au aflat în afara mediului uterin.

În cadrul studiului, treizeci și trei de femei însărcinate, aflate în ultimele luni de sarcină, au fost împărțite în două grupe. Femeile din al doilea grup au primit CD-uri cu o înregistrare ce trebuia pusă de mai multe ori pe săptămână. Ea conţinea o succesiune fără sens de sunete, tatata şi tatota, special creată de oamenii de ştiinţă, şi care se repeta de mai multe ori, având intercalate şi diverse alte zgomote sau sunete. Până la sfârșitul experimentului, copiii au auzit cuvintele false de mai mult de 25.000 de ori, chiar înainte de a se fi născut.

Odată ce copiii s-au născut, oamenii de ştiinţă au folosit electroencefalograma (EEG) pentru a detecta dacă nou-născuții sunt capabili să recunoască cuvintele fără sens de pe înregistrare. Răspunsurile electrice ale creierului lor au indicat că bebeluşii au dezvoltat o memorie distinctă a cuvintelor, ei recunoscându-le. Bebeluşi din primul grup, care nu au fost expuşi la sunete, nu au afișat după naştere nicio reacţie faţă de acele cuvinte.

Aceste dovezi indică faptul că dezvoltarea limbajului începe mult mai devreme în viața omului decât se credea anterior.

Iată că registrul abilitaţilor atribuite acestor „aglomerări de celule” devine din ce în ce mai mare. Aproape alarmant de mare. Având capacităţi de a auzi, de a-şi aminti şi de a dezvolta şocante caracteristici umane, cum ar fi sistem cardiovascular şi neurologic, încă din primul trimestru, ne întrebăm: Se apropie oare lumea de ziua, de neimaginat până acum, când aceste „conţinuturi intrauterine” vor fi etichetate drept umane de către cei din afara comunităţilor medicale şi ştiinţifice? Și, dacă da, ce efect va avea această clasificare asupra principalelor canale mass-media, cum ar fi MSNBC, care au lucrat neobosit pentru a se asigura că faptele științifice și medicale nu sunt integrate în cultura pop?

Iată şi unul dintre comentariile la acest articol, din postarea originală:

Uimitor! Eu, pe toată perioada sarcinii soţiei mele, i-am vorbit copilului nostru aproape zilnic. Ei bine, la naștere, medicii au luat repede copilul pentru a-l şterge, a-i pune picături în ochi şi o brăţară, ceea ce l-a făcut pe micuţul nostru să ţipe ca din gură de şarpe. Așa că m-am apropiat de el şi am început să-i vorbeasc așa cum obişnuiam să fac zi de zi. Imediat a tăcut şi a întors capul spre mine pentru a vedea de unde vine acea voce familiară. Toată lumea din sală a observat acest lucru și s-a minunat.


Prelucrare după LifeSiteNews şi LiveActionNews

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com