„Premierul britanic este liderul miscării homosexuale din Marea Britanie" a declarat un lider pro-viaţă

marți, 24 septembrie 2013

| | |


Nimic nu pare să stea în calea premierului britanic David Cameron în ceea ce priveşte problema legalizării căsătoriilor gay, trecând, aşa cum a declarat, de la adoptarea acestei legi în Marea Britanie, la exportarea ei în întreaga lume, în ciuda faptului că britanicii plasează aceasta problemă pe locul al 12-lea în topul celor mai importante 15 preocupări curente ale lor. 

„Am de gând să export echipa care a realizat proiectul de lege. Cred că poate face parte din această cursă mondială și poate duce [redefinirea căsătoriei] în întreaga lume.", a declarat „în glumă” premierul.

Din păcate, fie că este vorba de aducerea în discuţie a drepturilor homosexualilor în cadrul întrevederii bilaterale cu Putin la summitul G20 din septembrie, fie că este vorba despre propaganda ce va fi făcută în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci, toate acestea sunt doar vârful icebergului. Adevărata ţintă este reeducarea tinerei generaţii. Chiar premierul britanic o declara, în iulie 2013, când a subliniat în mod special influența pe care legislația privind legiferarea căsătoriilor homosexuale o va avea ca instrument de predare pentru tineri:

„Copiii care învaţă în școli, şi care ar putea fi nesiguri cu privire la sexualitatea lor, vor ști acum că, în cel mai înalt loc din țară - în Parlament - am trecut această lege care spune că mariajul este pentru tine, fie că ești gay sau heterosexual”, a spus el.
Articolul de mai jos prezintă unul dintre numeroasele exemple ale modului în care guvernele SUA și Marii Britanii fac presiuni pentru înlăturarea legii care interzice propaganda homosexuală în rândul copiilor în Rusia.
  


de Hilary White, Londra, 19 august 2013

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, s-a întâlnit pe 17 august, într-un bar din Londra, cu comicul de televiziune şi actorul Stephen Fry, pentru a discuta decizia guvernului rus de a scoate în afara legii propaganda homosexuală.

Într-o scrisoare deschisă, publicată pe siteul sau, Fry, care are mai mult de șase milioane de adepţi pe Twitter, fiind astfel o voce influentă, ceruse guvernului să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă care se vor ţine în Soci, Rusia. El a comparat situația cu decizia de a organiza Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă.

Guvernul şi Comitetul Olimpic Internaţional excluseseră deja posibilitatea unui boicot, dar Cameron a răspuns rapid cererii lui Fry, printr-o postare pe Twitter, spunând: „Îţi împărtăşesc îngrijorarea profundă cu privire la abuzul persoanelor gay din Rusia. Cu toate acestea, cred că mai degrabă le-am aduce prejudicii prin prezenţa noastră, decât prin boicotarea Jocurilor Olimpice.”

Neobișnuita reuniune a fost intermediată de către Evgheni Lebedev, fiul miliardarului rus Alexander Lebedev, proprietarul The Independent, și a avut loc la The Grapes, un local pe care Lebedev îl deţine împreună cu Sir Ian McKellen, un alt actor cunoscut şi activist homosexual.


The Daily Mail a citat „surse bine plasate” care au spus că după reuniunea „secretă” cu primul-ministru conservator, Fry era mulţumit de discuţie şi de argumentele acestuia privind participarea în continuare la Jocuri. O sursă a declarat că Fry a fost asigurat de Cameron de faptul că delegaţia britanică ce va participa la Jocuri „va face caz” de „drepturile homosexualilor”.

„Întâlnirea din bar a lui David Cameron sugerează că acum el este liderul real al activiştilor homosexuali şi că preferă compania adversarilor săi din partidul de stânga în locul suporterilor săi tradiţionali”, a declarat pentru LifeSiteNews directorul de comunicare al Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi, Anthony Ozimic.

Ozimic a declarat: „S-ar putea crede că dl. Cameron este mulţumit în sinea sa că un număr uriaş de susţinători pro-familie părăsesc Partidul Conservator. Toţi prim-miniştrii sunt disperaţi să îşi lase amprenta asupra istoriei, iar dl. Cameron este încântat să lase drept moştenire distrugerea căsătoriei adevărate.”

Dar preţul real al acţiunilor lui Cameron nu va fi politic. „Costurile, desigur, vor fi plătite de generaţiile viitoare, în special de copii, atât născuţi cât şi nenăscuţi”, adaugă Ozimic.

În ciuda susţinerii la nivel înalt, proeminentul militant al drepturilor homosexualilor, Peter Tatchell, şi-a exprimat scepticismul faţă de întâlnirea dintre Fry şi Cameron, spunând: „Care este rezultatul real al acestei întâlniri? David Cameron a spus că el nu va susţine un boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci dar nu a spus ce va face el însuşi.”

Tatchell a anunţat lansarea unei noi campanii numite „Iubeşte Rusia, Urăşte Homofobia”.

„Acesta va avea loc chiar înainte de summit-ul G20 găzduit de președintele Putin", a spus Tatchell pentru The Guardian. „Mesajul principal este îndreptat spre David Cameron. Vrem ca el să se angajeze că va ridica această problemă la summitul G20 și va face apel public la Președintele Putin să abroge legile anti-gay. Speranţa noastră este că protestul din Londra din 3 septembrie se va transforma într-un protest la nivel mondial.”


Fry a comparat noua lege „barbară şi fascistă” a Rusiei cu măsurile luate de nazişti pentru a-i identifica pe evrei înainte de Holocaust. „Putin repetă în mod straniu această crimă nebunească, doar ca de această dată împotriva ruşilor LGBT”, scrie Fry.

„Comitetul Olimpic Internaţional trebuie neapărat să ia atitudine în numele umanităţii pe care ar trebuie să o reprezinte în faţa legii barbare şi fasciste pe care Putin a introdus-o prin Duma”, a declarat Fly.

Legea rusească anti-gay interzice paradele gay şi promovarea „conceptelor sexuale netradiţionale” în faţa minorilor.

Cei care încalcă legea vor fi amendaţi cu până la 5.000 de ruble (152 dolari americani) iar străinii ar putea fi amendaţi cu aceeaşi sumă, închişi pentru 15 zile şi/sau deportaţi.

Oficialii acuzaţi de aceasta ofensă pot fi amendati şi cu 50,000 de ruble (aproximativ 1.500 dolari) sau 500.000 de ruble pentru companii (15.000 dolari).

 
Update:



La întâlnirea bilaterală pe care a avut-o cu Putin în perioada summitului G20, Cameron a ridicat problema deteriorării drepturilor homosexualilor din Rusia, care ar fi determinat apelurile la boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă de anul viitor de la Soci. Gazda i-a răspuns că este nevoie ca ruşii să aibă mai mulţi copii, dar l-a asigurat că sportivii şi vizitatorii homosexuali nu se vor confrunta cu nici o discriminare. Acest lucru însă nu l-a satisfăcut pe domnul Cameron, care a cerut Rusiei să respecte drepturile tuturor persoanelor gay.

Sursă: dailymail.co.uk

Traducător: Diana Lois

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com