De ce, brusc, drepturile creştinilor au devenit mai puțin importante decât cele ale homosexualilor?

vineri, 27 septembrie 2013

| | |


În acestă cursă nebună de redefinire a căsătoriei, în America, mulţi sunt atât de concentraţi pe oferirea drepturilor homosexualilor, încât nu se opresc pentru a vedea cine va fi călcat în picioare. Victimele reale, care includ copiii, proprietarii de spații pentru ceremonii religioase și angajați din întreaga țară, s-au pierdut într-o poveste de inegalitate și discriminare.

În timp ce râuri de cerneală sunt folosite pentru a scrie despre nedreptăţile față de cuplurile de același sex, foarte puțini reporteri spun poveștile creștinilor târâţi în instanţe şi în fața comisiilor pentru drepturile omului, doar pentru că au aderat la un anumit punct de vedere cu privire la căsătorie, pe care, până anul trecut, însuşi Președintele Barack Obama îl împărtăşea! De ce, brusc, drepturile creştinilor au devenit mai puțin importante decât cele ale homosexualilor? Când a devenit acceptabilă sacrificarea libertăţii de conștiință și de exercitare a religiei pe altarul „căsătoriilor” de același sex ?


Grimes, 12 August 2013 (LifeSiteNews.com) - O familie de creștini se confruntă cu o reclamaţie din partea statului, închiderea afacerii, mesaje vulgare, ameninţări şi hărțuiri primite pe adresa de mail, după ce au refuzat să închirieze un spațiu ce aparţinea afacerii lor, pentru oficierea căsătoriei unui cuplu de homosexuali.


Dick și Betty Odgaard au spus că nu pot permite, cu bună știință, unui cuplu de homosexuali să folosească Görtz Haus Galeria în scopul efectuării ceremoniei de căsătorie.

„Pentru noi, căsătoria este sacră”, a spus Betty Odgaard, şi ea există doar „între un bărbat și o femeie”.


Ea i-a declarat lui Billy Hallowell de la Blaze, că refuzul lor a fost „o chestiune bazată în totalitate pe credință”, adăugând că ar fi fericiţi să fie de folos cuplului de homosexuali „în orice alt mod”, în afara închirierii locului în care să se desfăşoare depunerea jurămintelor.

Cuplul a depus rapid o plângere la Comisia Drepturilor Omului din Lowa, spunând că legea statului interzice oricărui loc public să refuze folosirea sediului său, pe baza orientării sexuale.

În momentul în care s-a aflat despre refuzul lor, cei doi soți au declarat că adresa de mail a familiei s-a umplut de mesaje de ameninţare.

F--k you, f--k your God, f--k your religion se spunea într-un mesaj primit de la un activist pentru drepturile homosexualilor. Furios, același autor a adăugat: Sunteţi mediocri, nepoliticoşi, egoişti. ... mother f---er... fii de rasişti... sons of b---hes from hell.

Familia a suferit pierderi financiare pentru poziția sa tradiționalistă, alte cupluri anulându-şi şi ele ceremoniile.

Spațiul a servit ca biserică luterană timp de aproape 65 de ani și este o destinație populară pentru cuplurile care se căsătoresc.

Procesele și acţionările în justiție, în care creştinii sunt acuzaţi de încălcarea statutului „anti-discriminare, au crescut proporțional cu numărul de state și localități în care a avut loc redefinirea căsătoriei.

Anul trecut, un judecător a decis că o casă de vacanţă din New Jersey, afiliată Bisericii Metodiste Unite, nu poate refuza serviciile sale pentru oficierea unei căsătorii homosexuale.

Procurorul General al statului Washington, Bob Ferguson, a înaintat acuzații împotriva unui florărese creştine în vârstă, Barronelle Stutzman, după ce aceasta a refuzat să vândă flori pentru o „căsătorie” homosexuală, în luna martie. Din păcate, nu a contat faptul că ea nu doar că servise persoane gay, dar chiar şi angajase câteva. Aşa cum a subliniat şi avocatul ei, nu a fost niciodată vorba despre discriminare, ci doar de refuzul de a participa la o ceremonie pe care credinţa ei o condamnă în mod expres.

Fotografii creştini, Elaine și Jonathan Huguenin, au fost condamnați pentru încălcarea Legii Drepturile Omului din statul New Mexico, după ce au refuzat să fotografieze o ceremonie asemănătoare.

Este absolut uimitor că toate aceste încălcări ale dreptului la libertatea de conştiinţă au loc în condiţiile în care, într-o țară puternic divizată cum este America, în care americanii rareori cad de acord pe vreun subiect, ca să nu mai vorbim de problemele sociale, sondajul Rasmussen,efectuat la începutul acestui an, a găsit un consens șocant.

La întrebarea: În cazul în care unui fotograf creştin, cu o profundă credinţă religioasă care se opune căsătoriei între persoane de același sex, i se cere să lucreze pentru o astfel de ceremonie, are dreptul să refuze?”, 85% dintre americani cred că el are dreptul de a refuza.

De ce nu se ţine seama de această majoritate?


Prelucrare după: LifeSiteNews

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com