Domnul lucrează asupra ta / Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu

marți, 22 august 2017

| | |
Autor: Boyan Yordanov (OrthPhoto)

Vasul... s-a stricat. (Ieremia 18,4)

Iubite frate, iubită soră, aşa să fie oare? Să se fi spart va­sul, să nu mai poată fi folosit? Nu, Olarul nu-l va arunca! Însuşi faptul că a continuat să ţină vasul în mâinile Sale trebuie să ne liniştească. În neputinţa noastră, în durerea noastră, în necunoscutul care ne înconjoară, rămânem, totuşi, în mâinile Lui, ale Celui care nu poate greşi.

Oricare altul ar fi aruncat un vas spart, căruia nu i se mai putea găsi nicio întrebuinţare, dar Olarul n-ar face aşa ce­va. El a hotărât de mai înainte o destinaţie şi vasului spart, destinaţia aceasta fiind iubirea şi milostivirea pe care trebu­ie să şi le dobândească. „Supune-te Domnului şi roagă-L” (Psalmi 36, 7). Dacă ţi se pare că nimeni nu mai are nevoie de tine, să ştii că în ochii Lui ai rămas de mare preţ, „fost-ai cumpărat cu preţ scump”. De aceea şi lucrează Domnul asupra ta neîncetat. Te ia de mână ca să te ducă pe căile Sale, te curăţeşte, te pune la încercare, te desăvârşeşte.

Acum nu-I putem cunoaşte intenţiile şi scopul în ceea ce ne priveşte, dar „vasul pe care-L făcea El, cu mâinile Lui, s-a stricat, astfel că din el a făcut un alt vas, aşa cum i-a plă­cut lui să-l facă” (Ieremia 18,4).

Avea nevoie de acel vas stricat ca să-i găsească întrebuinţare. Îl va umple cu slava Sa pentru viaţa cea trecătoare şi pentru viaţa veşnică. Dumnezeiescul său chip se va reflecta în acest vas în veci. Nu-i aşa că sunt minunate căile Sale?

Să ne plecăm la picioarele Sale, răniţi, zdrobiţi, rugându-L să se împlinească voia Sa cu noi, oricare ar fi aceea, în mâinile Sale vom fi întotdeauna în siguranţă. Să se zbuciume împrejurul nostru valurile vieţii, să turbeze furtuna şi viforniţele... Acum şi de-a pururi să ne întărească Domnul, „Cel ce apără adevărul şi păzeşte pacea, că în tine, Doamne, am nădăjduit” (Isaia 26, 3).

Sursa: "Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului", Editura Sophia, 2008