Conferința “Modern Orthodox Thinking. Philokalia and Philosophy” si popas la Libraria Bizantina cu Prof. Andrew Louth - joi, 12 mai

joi, 12 mai 2016

| | |

Pe data de 12 mai, la orele 10.00, Andrew Louth, membru al Academiei Britanice şi profesor la Universitatea din Durham, unul dintre cei mai de succes teologi contemporani, vine la Facultatea de Filosofie pentru a susţine o prelegere cu titlul “Modern Orthodox Thinking. Philokalia and Philosophy”.

Ce înseamnă gândirea ortodoxă şi cum poate fi cunoscut Dumnezeu?
Ce loc are raţiunea în lumea adevărurilor de credinţă?
Cum e oare posibil să împaci mintea cu o experienţă-limită?
Cine sunt gânditorii care au adus laolaltă spiritualitatea şi reflecţia?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde Andrew Louth, teolog contemporan, în prezent profesor emerit al Durham University şi la Vrije Universiteit Amsterdam, fost profesor la Universitatea din Oxford, şi membru titular al Academiei Britanice.

Evenimentul va avea loc pe 12 mai, la amfiteatrul Titu Maiorescu, din cadrul Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, Splaiul Independeţei, nr. 204. Intrarea este gratuită.


Dupa ce va sustine Conferinta "Teologie Ortodoxa Moderna", la Facultatea de filosofie, Prof. Andrew Louth va face un popas la Libraria Bizantina la orele 19.00.

Aici vom asista la un dialog intre Parintele Andrew Louth si Parintele Constantin Coman.

Si toti cei interesati, desigur.