Un vietnamez are mai mult de 50 de copii: el adoptă copii nedoriţi pentru a-i salva de la avort

sâmbătă, 7 iulie 2012

| | |


Tong Phuoc Phuc este un om care a găsit o modalitate excepţională prin care să lupte contra ratei înfiorătoare a avorturilor din Vietnam: el adoptă copiii nedoriţi. Până acum a salvat cincizeci.

În Vietnam, avortul este o practică obişnuită în aproape orice spital. Confruntate cu sărăcia lucie, femeile aleg adeseori avortul - peste 114.000 de copii avortaţi pe an. Întrucât multe din aceste femei nu ştiu unde să meargă şi fiindcă există o lipsă acută de adăposturi pentru femeile însărcinate, Phuc şi-a deschis porţile casei oricărei mame care are nevoie de îngrijire sau de un loc pentru copilul ei.

În urmă cu opt ani Phuc I-a promis lui Dumnezeu că dacă soţia lui va supravieţui sarcinii dificile pe care o avea el va găsi o modalitate de a-i ajuta şi pe alţii. Dintr-un articol care detaliază povestea remarcabilă a acestuia aflăm următoarele: ”În timp ce soţia lui se refăcea după naşterea dificilă multe femei însărcinate intrau în sala de naşteri, dar ieşeau întotdeauna singure. "Mă întrebam unde erau copiii" zice Phuc, în timp ce ţinea câte un copil în fiecare braţ. "Mi-am dat seama apoi că făceau avorturi".

La început a strâns bani din salariul său pentru a cumpăra o palmă de pâmânt unde putea îngropa copiii nedoriţi, adunându-i din spitale şi clinici de avort şi înmormântându-i cum se cade. Toată lumea, inclusiv soţia lui, avea dubii în privinţa acţiunilor sale; cu un an în urmă „cam 7.000 de moviliţe punctau porţiunea de deal cumpărată, iar multe erau evidenţiate de trandafiri artificiali roşii, roz sau galbeni.”


Multe dintre femeile care avortaseră au auzit de ceea ce făcea Phuc şi au început să vină la cimitir pentru a se ruga. Când femei care se gândeau să avorteze au venit de asemenea la el, Phuc le-a deschis porţile casei, iar ele au început să se mute acolo.

După o discuţie cu Phuc, o femeie care se gândea la avort s-a răzgândit.

„S-a mutat în casa de 250 m2 la scurt timp după discuţie şi a rămas acolo cu alte şapte proaspete mame care născuseră ori aşteptau să nască. Ele îşi petrec zilele spălând, hrănind, îngrijind şi jucându-se cu bebeluşii... Este o ocupaţie full-time care antrenează toată familia lui Phuc. Sora lui mai în vârstă este mai mare peste toate: mestecă în cazane cu morcovi şi cartofi, prepară alimentele pentru copii, îi linişteşte pe cei care plâng şi se joacă cu cei care merg de-a buşilea.”

Ceea ce face Phuc a început să atragă atenţia lumii. A primit donaţii chiar şi din Statele Unite. Preşedintele Vietnamului l-a felicitat „pentru că îi pasă de femeile şi copiii dispreţuiţi de societate”. Activitatea lui nu este cea a unui orfelinat. Scopul lui este fie ca bebeluşii să rămână cu mamele lor, fie să îi crească ca pe propriii lui copii. Până acum 27 de copii au rămas cu mamele lor, iar în jur de 50 îi creşte el.

Viaţa acestui om este cu adevărat o mărturie a altruismului. Dorinţa lui de a-i ajuta pe ceilalţi indiferent de preţul pe care el însuşi îl plăteşte ne poate inspira pe toţi.


Adaptare după: LifeSiteNews

Proiectul de lege privind înfiinţarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.
Susţineţi acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziţie publică în această privinţă.


Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugaţi să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă aţi trecut printr-o situaţie similară cu cele prezentate până acum şi puteţi da mărturie despre acest fapt 
scrieţi-ne pe aceeaşi adresă.