Izvor de bucurie / Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu

luni, 6 noiembrie 2017

| | |
author Arkadiusz (OrthPhoto)

S-a dus în calea sa, bucurându-se. (Faptele Apostolilor 8, 39)

Un famen (eunuc) de curând convertit nu a renunţat la drumul pe care urma să-l facă, pentru a începe o nouă viaţă. El şi-a continuat mersul, ducându-se în ţara sa, la neamu­rile sale, dorind să-şi continue lucrarea acolo unde l-a aşe­zat Domnul şi să împărtăşească celor printre care trăise mai înainte noile sale cunoştinţe, să le aducă acelora vestea cea bună despre Hristos.

Purta în sine o bucurie nouă, simţea că trebuie să împartă acel tezaur şi cu fraţii săi. Şi noi, când căpătăm de la Domnul har prisositor, când ni se dă să pătrundem cu puteri proaspete în profunzimea învăţăturii Sale, când ne simţim renăscuţi pentru o nouă viaţă, să nu părăsim lucrul început mai demult, să-l continuăm cu forţe noi, cu o nouă bucurie, adăugând preocupărilor noastre zilnice şi acel tezaur de ca­re ne-am învrednicit.

Numai atunci orice muncă pe care o vom face se trans­formă în ceva neînchipuit de frumos, ca un lucru născut din nou. Duhul lui Hristos fericeşte; creştinul trebuie să fie fericit. Famenul s-a dus în calea sa, bucurându-se. I se năştea în inimă o cântare de laudă. Cei ce urmează lui Hristos ştiu că merg pe calea încercărilor şi a trudei şi că la fiecare pas îi aşteaptă o nevoinţă. Ei caută să le facă pe toate cu răbdare şi sârguinţă, dând laudă lui Dumnezeu, iar cântarea care le porneşte din inimă le uşurează povara, le scurtează lungile ceasuri de muncă, le dă vigoare ca să ţină piept încercărilor pe care le vor mai întâlni în cale.

Sursa: "Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului", Editura Sophia, 2008