Guvernul britanic se adresează şcolilor religioase: Promovaţi homosexualitatea şi alte religii sau vă vom închide

vineri, 6 februarie 2015

| | |

http://www.freedigitalphotos.net


LifeSiteNews, 2 februarie 2015

Inspectorul şcolar al guvernului britanic a închis două şcoli creştine şi a ameninţat alte şcoli cu închiderea, în elanul sau de a combate „extremismul” şi de a promova „valorile britanice” în şcolile religioase, „extremism” pe care îl vede ca fiind inerent „homofob”. Liderii şcolilor creştine şi iudaice se plâng de un şir de astfel de incidente în ultimele luni. Ei spun că guvernul britanic doreşte impunerea unei agende pe deplin secularistă şi de orientare homosexuală, folosindu-se de ameninţarea extremismului islamic.

Începând din luna octombrie a anului trecut, Oficiul pentru Standarde în Educaţie, Servicii şi Competente pentru copii -The Office for Standards în Education, Children’s Services and Skills (OFSTED) – a lansat o serie de controale inopinate în şcolile creştine şi evreieşti. Durham Free School şi Grindon Hall sunt două şcoli care vor fi închise până la Paşti din cauza retragerii fondurilor către aceste şcoli. Ele au fost puse pe o listă de „măsuri speciale” pentru nerespectarea noii orientări guvernamentale.

În octombrie, OFSTED a făcut o declaraţie publică în care s-a dezis de jignirea studenţilor de la şcolile de cult iudaic ortodox. Asociaţia şcolilor de cult iudaic ortodox a afirmat că studenţii au fost traumatizaţi psihic de către inspectorii de la OFSTED care i-au chinuit vorbindu-le despre sex şi despre căsătoria între homosexuali.

OFSTED a apărat felul de a pune întrebări abordat de către inspectori, cu observaţia că „OFSTED nu aşteaptă răspunsuri care sunt împotriva credinţei studenţilor şi mai degrabă vor să vadă că studenţii sunt capabili de a exprima opinii care nu sunt nici intolerante, nici discriminatorii. Aceasta este esenţial pentru a ne asigura că tinerii sunt pregătiţi pentru a trăi într-o Britanie modernă”.

Andrea Williams de la Christian Concern a declarat că deşi toată lumea vrea să vadă că se iau măsuri împotriva ameninţării aduse de extremismul islamic în şcoli, standardele guvernului sunt definite în linii prea largi şi de aceea şcolile sunt pe nedrept pedepsite pentru simplul fapt că reflectă un etos de tip creştin.

Traducere şi prelucare: Alina Ilie
Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
 
********************************************************************************************************
Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com
În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.
De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.