Povestea "mămicilor constănţene" şi a primului magazin de donaţii

luni, 2 noiembrie 2015

| | |

Cinci mămici din Constanţa au pus bazele unui proiect unic la malul mării: primul magazin de donaţii, de unde familiile nevoiaşe îşi pot îmbrăca de la piele copiii. Astfel, oameni pentru care o hăinuţă nouă sau o pereche de încălţări era până acum un „lux“, se pot bucura de ajutor.

Ana-Maria Apopei, o tânără mămică ce este şi cadru didactic, împreună cu alte prietene care împărtăşesc dragostea pentru copii, a pus bazele Asociaţiei Mămicilor Constănţene care să adune sub acelaşi acoperiş mămicile din Constanţa care vor să facă şi să vadă schimbări în cadrul societăţii locale. Şi cum nimic nu este întâmplător, ideea a pornit de la experienţele pe care educatoarea le-a avut în copilărie.

Ne-a venit ideea unui magazin de donaţii după ce am organizat campanii pe grupurile de mămici şi am fost în mai multe localităţi din judeţ cu donaţii pentru familiile nevoiaşe. Dar ne doream mai mult! Ne doream să punem în practică ideea unui spaţiu în care oamenii să vină să doneze tot ceea ce nu le mai este de folos pentru a bucura alţi oameni, care au cu adevărat nevoie de ajutor de haine, de obiecte de mobilier.

Mi-am petrecut copilăria în casele de copii, mama mea fiind şi ea cadru didactic la mai multe centre de plasament, în care aflam poveşti cu adevărat cutremurătoare ale unor copii care nu aveau nimic. Am ştiut dintotdeauna ce înseamnă un copil care poate se bucură de o acadea pe care tu nu o mai vrei sau nu-ţi mai place. Aşadar, sunt binevenite toate donaţiile, iar noi vom găsi oamenii care au nevoie de ele”, a precizat Ana-Maria Apopei.

Proiecte dedicate copiilor nevoiaşi. Proiectele celor cinci mămici constănţence din cadrul asociaţiei nu se opresc doar la magazinul de donaţii. Pe lista proiectelor de ajutorare se înscrie un after-school, un program gratuit de pregătire a copiilor săraci, un program de susţinere a mamelor singure care au nevoie de ajutor să îşi crească micuţii.

Ne-am gândit ca în contul unei sume de 75 de lei pe lună, cele care se înscriu în asociaţie să îşi poată aduce copii la after-school. Apoi, am gândit un program prin care avem disponibilitatea să stăm cu copiii mamelor singure care vor totuşi să meargă la serviciu. Vom organiza gratuit, pentru copiii nevoiaşi, cercuri de pregătire de matematică şi română”, a precizat Ingrid Scobai, una dintre membrele fondatoare ale asociaţiei.

Tabere şcolare pentru copiii din judeţRoxana Buşuricu, tot membră a asociaţiei, susţine că vara viitoare se anunţă a fi una plină pentru membrele asociaţiei. „Avem în vedere tabere sociale pentru copiii proveniţi din familii sărace. Până acum nu am primit sprijin de la nicio autoritate, însă intenţionăm să luăm legătura cu cât mai mulţi oameni care ne-ar putea susţine proiectele. Cel care ne-a oferit sprijinul său a fost părintele Claudiu Banu, parohul de la biserica «Sf. Mina» şi care, în urma târgului de donaţii pe care l-a organizat săptămâna trecută, ne-a adus mai multe hăinuţe pentru copii. Oricine poate apela la noi pentru că donaţiile sunt pentru toţi cei care au nevoie. Ne caută în continuu oameni care au donat de la hăi-nuţe pentru copii şi adulţi, până la lenjerii de pat, pilote, pături şi au venit şi cu pătuţuri şi jucării pentru copii. Sunt toate binevenite pentru că noi avem cui să le oferim”, a precizat aceasta. Pentru informaţii legate de donare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0723.299.555.

***
Adresa Asociaţiei: Şoseaua Mangaliei, nr.64

Sursa: Cuget Liber