Modelul occidental de societate nu poate face față noilor provocări ale istoriei

duminică, 12 ianuarie 2014

| | |



Moscova, 07 ianuarie

Într-un interviu din data de 7 ianuarie, Şeful Departamentului Sinodal pentru Relaţii Biserică-Societate al Rusiei, Protopopul Vsevolod Chaplin a afirmat că modelul de ordine socială al civilizaţiei occidentale devine din ce în ce mai marginal, fiind împărtăşit doar de o minoritate de oameni din întreaga lume, nemaiputând face faţă provocărilor moderne.

El a spus că „unii reprezentanți ai civilizației occidentale încearcă să impună alegerea lor prin forță, dar multe națiuni învaţă treptat să reziste asta.”

„Anumiţi reprezentanți ai civilizației islamice, de asemenea, depun eforturi pentru dominația globală prin forță. Vedem astfel de dovezi în întreaga lume. Uneori aceştia acționează nu mai puţin meșteșugit decât 'ulii' din Vest care încearcă să folosească forța sau propaganda puternică sau promisiuni, în funcție de circumstanțe”, a mai declarat părintele Vsevolod.

El este de părere că răspunsurile la aceste provocări ar trebui să fie uneori militare, uneori date de abordări teoretice, de exemplu în cazul în care este vorba despre interpretarea Islamului care garantează pacea națiunilor pentru secolele care vor veni și care o garantează în prezent.”

El nu a exclus faptul ca acest secol să cunoască conflicte majore care săr implice arme de distrugere în masă.

Sursă: Drum european

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com