Arhiepiscopul Joseph Kurtz : Iau parte la Marşul pentru Viaţă pentru fratele meu cu sindrom Down

marți, 21 ianuarie 2014

| | |

Arhiepiscopul Joseph E.Kurtz

20 ianuarie 2014

Arhiepiscopul Joseph E.Kurtz, preşedintele Comitetului Episcopilor Catolici din Statele Unite, a postat ieri pe blogul personal motivul pentru care va participa la Marşul pentru Viaţă 2014 din Washington DC, ce va avea loc în această miercuri, pe 22 ianuarie.

El a declarat:

„Luăm parte la marş în memoria celor avortaţi.

Mărşăluim pentru copiii al căror glas nu este auzit, pentru a le apăra dreptul la viaţă - mai ales pentru cei aflaţi în situaţia fratelui meu Georgie, născut cu sindromul Down, şi a căror viaţă este mult prea adesea considerată nedemnă pentru a fi lăsaţi să vadă lumina zilei.

Mărşăluim pentru femeile ce iau în calcul varianta avortului şi care, prin grija pe care le-o purtăm, sperăm să găsească puterea de a alege viaţa.

Luăm parte la marş pentru a ne arăta solidaritatea faţă de mamele care au trecut prin avort şi care luptă din răsputeri acum, când multe alte femei nu ar putea îndura toate prin câte trec acestea.

Şi, totodată, mărşăluim drept mulţumire pentru mamele curajoase care, în ciuda multor obstacole, le-au oferit copiilor lor darul de a trăi şi o familie adoptivă care să îi crească.”

Arhiepiscopul Kurtz menţionează că în cei 41 de ani de când deciziile Roe v. Wade şi Doe v. Bolton au intrat în vigoare în U.S. „peste 55 de milioane de copii inocenţi şi-au pierdut şansa de a trăi, fiind avortaţi.”

În plus, adăugă: „Nenumărate mame sunt lăsate singure, adesea suferind fizic, emoţional şi spiritual în tăcere. De asemenea, şi alţii suferă: bărbaţii care şi-au pierdut paternitatea, bunicii cărora le este dor de nepoţii lor şi copiii cărora le-a fost luat dreptul de a se bucura de fraţii lor.”

Traducere:  Ioana Pleşca

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com