Kermit Gosnell condamnat la încă 30 de ani de închisoare pentru conducerea unei afaceri cu medicamente în cadrul clinicii sale de avorturi

vineri, 31 ianuarie 2014

| | |


16 decembrie 2013
Kermit Gosnell este morbidul medic specialist în avorturi care a fost găsit vinovat de multiple capete de acuzare de crimă de gradul întâi pentru uciderea copiilor năsuţi vii după avort.

Când nelegiuirile efectuate de Gosnell au ieşit la iveală pentru prima oară, Drug Enforcement Administration(DEA) deja aduna probe împotriva lui Gosnell pentru vânzarea ilegală de reţete pentru medicamente narcotice. DEA a spus despre clinică sa de avorturi că este o „afacere cu medicamente pe timp de zi şi o „fabrică de avorturi” pe timp de noapte.

După ce Gosnell a fost condamnat pentru crimă, următorul pas pentru el era să fie supus unui proces într-un tribunal federal sub acuzaţii legate de eliberarea ilegală de reţete pentru medicamente care ajungeau mai apoi să fie vândute pe străzile din Philadelphia. O condamnare în acest proces ar fi putut doar să schimbe locul de detenţie.

În decembrie 2013, Gosnell a fost condamnat la încă 30 de ani de închisoare, care se adăugă la sentinţa anterioară.

În iulie, după procesul cu acuzaţiile de crimă, Gosnell a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor că ar fi distribuit în mod ilegal medicamentul OxyContin şi alte analgezice.

Procurorii declară că el le-a permis dependenţilor de droguri şi traficanţilor să scrie reţete care erau adesea vândute sau comercializate pe stradă.

Gosnell a declarat că a vrut doar să-i ajute pe cei dependenţi prin intermediul programului său neobişnuit de tratament.

Dar judecătoarea Cynthia Rufe susţine că el a făcut mai mult rău decât bine în regiune.

Traducere: Diana Elena Gratie 


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com