Nu poţi fi cu adevărat „pro-viaţă” fără să fii „pro-căsătorie”

joi, 30 ianuarie 2014

| | |


 
27 ianuarie 2014, San Francisco, California

La slujba ţinută cu câteva ore înainte de cea de a 10-a ediţie anuală a Marşului pentru Viaţă de pe Coasta de Vest, arhiepiscopul catolic de San Francisco, Salvatore Cordileone, a lăudat eforturile tinerilor activişti pro-viaţă, însă le-a amintit să „privească împrejur şi să îi observe şi pe cei mai vârstnici din acea biserică”.

„Ei sunt prima generaţie pro-viaţă”, a spus Cordileone. „Nu aş exagera dacă vă voi spune, dragii mei tineri, că voi sunteţi astăzi aici datorită lor.”

Stând în faţa a cel puţin 3.500 de activişti pro-viaţă strânşi în Catedrala Sfânta Maria, arhiepiscopul a comparat eforturile actuale ale mişcării cu cele de acum 40 de ani. Acesta a remarcat că prima generaţie pro-viaţă a avut de înfruntat acuzaţii sonore cum ar fi: „misoginismul sau împiedicarea progresului femeii şi a ideii de egalitate în societate.”

„După 41 de ani şi 57 de milioane de avorturi, un adevăr foarte dureros a ieşit la lumină. Într-adevăr, avorturile fac mult rău femeii. E de asemenea cunoscută acum şi existenţa acelora care caută să oprească orice exprimare pe aceasta temă. Unii dintre aceştia ar merge până la punctul de a o denumi discurs al urii.”

Arhiepiscopul a subliniat, în acelaşi timp, legătura dintre căsătorie şi avort, arătând perspectiva că „raţiunea cununiei este aceea a comuniunii soţului şi soţiei, respectiv a legăturii acestora cu urmaşii pe care îi vor aduce pe lume”.

„Nu există nicio altă instituţie care să reuşească să înfăptuiască acea comuniune a copiilor cu părinţii lor”, a spus acesta. „Căsătoria are în centrul ei copiii, nu adulţii.”

„În consecinţă, nu poţi fi pro-viaţă fără să fii pro-căsătorie”.

„În lucrarea lui Dumnezeu, totul se aşează într-o armonie perfectă”, a adăugat el.

Cordileone a mulţumit atât episcopilor care i s-au alăturat la slujbă, cât şi predecesorului său, cardinalul William Levada, care a însoţit procesiunea şi a fost prezent alături de cor în timpul slujbei.


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com