Sevilla: Tentativă de incendiere a unei biserici

duminică, 12 ianuarie 2014

| | |



Sevilla, Spania, 6 ianuarie 2014

Un incendiu criminal a vizat biserica Santa Marina din Sevilla în dimineața duminicii de 5 ianuarie, provocând pagube materiale. Focul ar fi început la orele 5 iar vecinii au alertat pompierii, care au ajuns repede la faţa locului. Incendiul ar fi fost provocat de un  lichid inflamabil care a cuprins jaluzelele din interior. Acest act criminal anti-catolic a fost semnat de anarhişti cu graffiti pe diferite faţade ale bisericii.

Analizele inițiale indică faptul că „două recipiente cu un lichid inflamabil au fost aruncate pe ușile bisericii, astfel că lichidul intrând  prin ușa pe jumătate deschisă, a cuprins perdelele interioare.”

Diverse sloganuri anarhiste au fost găsite desenate pe zidurile bisericii, inclusiv „Solidaritate cu deținuții anarhiști”, sloganuri care au fost repede înlăturate.

Poliția a pornit o anchetă. Icoanele nu au suferit daune serioase, dar Liturghia nu s-a putut desfăşura .

Primarul din Sevilla, Juan Ignacio Zoido, a condamnat evenimentul și şi-a declarat sprijinul pentru comunitatea religioasă a credincioșilor catolici, declarând că „aceste acte nu vor rămâne nepedepsite”.

El a menționat, de asemenea, că masaje graffiti anti-catolice au fost găsite şi pe zidurile bisericilor San Marcos și Santa Paula: „Acest lucru este inacceptabil. Nu vom tolera aceste amenințări”.

Sursă: Drum european
Traducere: Alexandra Vieru

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com