Tinerii s-au adunat la San Diego, SUA, cu ocazia Marşului pentru Viaţă, ianuarie 2013

miercuri, 13 februarie 2013

| | |



Seria de articole despre marşurile pentru viaţă din Occident este un îndemn adresat românilor pentru a prelua ceea ce este folositor din străinătate şi de a participa pe 23 Martie la Marşul pentru Viaţă din România.

San Diego, California, 23 ianuarie 2013.

Mai mult de 3000 de activişti pentru-viaţă s-au adunat în parcul Balboa, în apropierea centrului oraşului San Diego, din California, duminică dimineaţă - pe 23 ianuarie - pentru a participa la primul Marş anual pentru Viaţă.

Evenimentul a marcat 40 de ani de la deciziile scandaloase ale Curţii Supreme de Justiţie în cazurile Roe versus Wade şi Doe versus Bolton, prin care s-a legalizat în SUA avortul la cerere pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină.

Walter Hoye Junior, preşedintele fundaţiei „Issues4Life”, a fost maestrul de ceremonii.



„Viaţa este un dar pentru toată lumea. Oricine are dreptul la viaţă, a spus W. Hoye pe site-ul LifeSiteNews.com, explicând tema evenimentului. Şi noi ne-am adunat aici pentru a aduce un omagiu vieţii, sub toate aspectele ei.”

Charmaine Yoest, preşedintele asociaţiei „Americans United for Life”, a îndemnat auditoriul să privescă dincolo de re-alegerea preşedintelui Barack Obama şi să constate avalanşa de succese raportate la nivel de stat.

„Se remarcă un număr din ce în ce mai mare de legislatori care revin la tema dreptului la viaţă şi care acţionează ferm în acest sens, a declarat pentru LifeSiteNews.com Charmaine Yoest. Ar trebui să fim cu adevărat încurajaţi de aceste realităţi.”

Privind retrospectiv la perioada de 40 de ani de avort legal, evenimentul care se desfăşoară în San Diego a rememorat fiecare aspect al luptei pentru viaţă. Jim Galow, pastor al bisericii Skyline şi organizator al marşului, a declarat pentru LifeSiteNews: „Ceea ce este înfricoşător în legătură cu avorturile este că acest holocaust a costat vieţile a mult prea mulţi oameni şi a distrus inimile prea multor femei şi bărbaţi îndureraţi de pierderea copiilor lor. Vestea bună este că naţiunea noastră a început să se schimbe – e adevărat că încet – dar se schimbă. Avem cel mai mare procent de oameni a căror orientare este pro-viaţă de când au început să se realizeze sondajele Gallup.”

Un astfel de sondaj din 2012 arăta că 50% din americani erau pro-viaţă, şi numai 41%  „pro-alegere”.



Sondajele sunt mai mult decât simple cifre pentru unii vorbitori participanţi la marş. Dran Reese, din Solana Beach, a spus că ea şi sora ei, Pammy, îşi datorează vieţile legilor de dinaintea legalizării avortului.

Dran a fost concepută în urma unui viol, în timp ce mama ei era ameninţată cu o armă. Sora ei, Pammy, s-a născut cu leziuni pe creier din cauza lipsei de oxigen intrauterin, după ce a stat vreme de 7 luni cu cordonul ombilical răsucit în jurul gâtului. „Dacă trebuia să ne naştem în perioada asta, mama ne-ar fi avortat pe amândouă.”

Participanţii mai tineri s-au arătat cu adevărat recunoscători pentru faptul că fraţii şi surorile lor au supravieţuit în ciuda legislaţiei pro-avort. „Sora mea mai mică, Julia, a fost adoptată, a spus Nicolas McAfee, un student în an terminal la un colegiu din Upland, California, studiind în acelaşi timp şi scenaristica la Universitatea Catolică John Paul the Great. Judecând din exterior, într-o familie destrămată s-ar fi putut spune că viaţa ei este incomodă şi inutilă, dar de fapt ea este cea mai luminoasă pată de culoare din vieţile noastre. În apărarea vieţii ei, apărăm orice altă viaţă.”



Colegii săi studenţi la Universitatea Catolică John Paul the Great s-au aflat în fruntea coloanei în marşul din parcul Balboa, în timp ce studenţii de la şcoala de film au înregistrat digital întregul eveniment.

Melinda Collins, o studentă în an terminal în vârstă de 22 de ani de la aceeaşi universitate, cu specializarea jurnalism video, a participat şi ea la marş şi a declarat pentru LifeSiteNews.com că a aderat prima oară la mişcarea pentru-viaţă când un membru al familiei sale a suferit o pierdere de sarcină.

„Întotdeauna am fost, în principiu, pentru-viaţă, iar această experienţă m-a adus cu picioarele pe pământ, a spus ea.”

Activiştii locali au marcat şi ei evenimentul, printre care Leslie Brunolli, coordonator al campaniei „Silent NoMore Awareness”, Dran Reese, preşedinte al Consiliului „Salt & Light”, şi Robert Lopez, adviser în cadrul Consiliului „Helpers of God’s Precious Infant”.

Activiştii pentru-viaţă participă la demonstraţii în toată America în această săptămână, comemorând a 40-a aniversare a deciziei Curţii Supreme de Justiţie în cazul Roe versus Wade.

„Ne alăturăm astfel numărului imens de participanţi la marşul pentu viaţă din Washington, D.C., din San Francisco şi din alte locuri din ţară, a spus Hoye.”

Prelucrare după: LifeSiteNews