Campanie de strângere de fonduri pentru centrele care "salvează vieţi" sprijinită de mama lui Justin Bieber

vineri, 22 februarie 2013

| | |



De John Jalsevac
Campania de strângere a 10 milioane de dolari destinaţi centrelor de consiliere pentru femeile însărcinate din toată lumea a primit de curând un sprijin semnificativ din partea unei persoane publice care ştie din propria experienţă cât de folositoare e munca acestor centre: Pattie Mallette, cunoscută mai bine ca fiind mama lui Justin Bieber.
Mallette a mai povestit în trecut despre traumele, abuzurile şi dependenţa de substanţe nocive care i-au marcat copilăria şi anii adulţi. Când a descoperit că era însărcinată cu Justin, a fost constrânsă să avorteze, dar ea a refuzat şi s-a dus la un centru de consiliere pentru femei însărcinate aflate în situaţie dificilă.
Ştiam că nu puteam s-o fac. Nu puteam s-o fac. Ştiam că trebuia să păstrez copilul’ i-a spus Mallette lui Kathie Lee Gifford anul trecut. ‘Nu ştiam cum o să mă descurc. Ştiam doar că nu puteam să avortez copilul. Trebuia să fac tot ce-mi stă în putinţă ca să reuşesc şi eram hotărâtă să fac totul.’
Mallette spune că centrul de consiliere către care s-a îndreptat le-a ‘salvat vieţile’ la modul propriu.


Într-un video lansat ieri, Mallette anunţa că şi-a unit forţele cu ‘Movie to Movement’ pentru ca împreună să strângă fonduri destinate centrelor de consiliere pentru femeile însărcinate aflate într-o situaţie dificilă - prin proiectarea celui mai nou film pro-viaţă, Crescendo. Mallette este ea însăşi producătorul executiv al filmului.
‘Prin această implicare, speranţa mea este de a încuraja tinerele din toată lumea, la fel ca mine, de a le face cunoscut că există un loc unde se pot duce, oameni care vor avea grijă de ele şi o casă în care să poată trăi în siguranţă - atunci când sunt însărcinate şi cred că nu mai pot găsi nici un sprijin în altă parte’ spune Mallette.
Movie to Movement’ speră să găzduiască 1000 de proiecţii în toată lumea, prima dintre ele având loc pe 28 februarie. Mallette îşi va povesti experienţă proprie la unele din aceste proiecţii.
Până acum, aproape 100 de centre pentru femei însărcinate au promis că vor susţine filmul în weekendul lansării. Pe lângă numărul de proiecţii de pe tot teritoriul Statelor Unite, filmul este programat şi în Irlanda şi în Europa pentru a fi vizionat de mii de spectatori.
Justin Bieber însuşi a provocat discuţii în trecut prin declaraţiile lui despre convingerile pro-viaţă pe care le are.
‘Chiar nu cred în avort’ le spunea Bieber celor de la revista Rolling Stones în 2011. ‘Cred că [un embrion] este o fiinţă umană. E ca şi cum ai omorî un copil.’
Filmul ‘Crescendo’ primeşte distincţii în aceeaşi măsură de la critici ne-religioşi şi de la adepţi ai principiilor pro-viaţă.
‘Din punct de vedere profesional, o operă de artă... Din punct de vedere moral şi spiritual, unul din cele mai puternice instrumente pe care le are mişcarea pentru viaţă... Să mă asigur că oamenii vor vedea Crescendo a devenit o ambiţie personală pentru mine.’ a declarat doctorul Frank Pavone după ce a văzut filmul.
După părerea doctorului Alveda King, nepoata lui Martin Luther King Jr. şi activistă pentru viaţă, ‘Crescendo atinge inima şi sufletul cântecului dulce-amar al vieţii cu promisiunea intensă ca, atunci când notele sunt lăsate pe mâna lui Dumnezeu, El o să creeze o operă de artă.



Filmul a participat şi a caştigat până acum 11 premii la urmatoarele festivaluri internaţionale:

The Crystal Heart Award at the Heartland Film Festival
The LA Shorts Film Festival
Short Films Festival Mexico
Big Bear Lake International Film Festival 2012
Vancouver International Film Festival 2012
Woods Hole Film Festival 2012
San Antonio Film Festival 2012

Dances With Films 2012
16th Annual Playhouse West Film Festival
Sacramento International Film Festival
Newport Beach Film Festival
Rochester Film Festival
San Luis Obispo International Film Festival
Sedona Film Festival
Guadalajara International Film Festival


Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul http://www.cpcmovie.com/