Avortul omoară conştiinţa şi distruge pacea: un interviu mai puţin cunoscut cu Maica Tereza

vineri, 15 februarie 2013

| | |


De Hilary White

ROMA, 6 februarie 2013 (LifeSiteNews.com) - Maica Tereza de Calcutta a spus că avortul este "cea mai mare ameninţare pentru pacea din lume", iar această afirmaţie a devenit proverbială pentru mediul "pro-viaţă" din întreaga lume, după ce în anul 1985 aceasta şi-a reafirmat punctul de vedere în cadrul unui interviu cu jurnalistul new-yorkez Thom O'Connor care era şi activist pentru viaţă.

Atunci Maica Tereza a explicat că un copil nenăscut este creat "după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, în scopul de a iubi şi a fi iubit. Din acest motiv este groaznic să credem că o mamă ar putea distruge un copil pe care Dumnezeu i l-a dat în dar. Avortul a devenit astăzi cel mai mare distrugător al păcii, deoarece distruge atât viaţa copilului cât şi conştiinţa mamei care trăieşte ani şi ani de zile ştiind că şi-a ucis propriul copil." 

De asemenea, Maica a spus că este ceva de necrezut ca o mamă să-şi poată ucide propriul copil şi a povestit o întâlnire cu o femeie care îşi avortase copilul în urmă cu opt ani. Aceasta i-a spus că de fiecare dată când întâlneşte un copil de aceeaşi vârstă îşi spune: "Copilul meu ar fi avut această vârstă acum, dacă nu l-aş fi ucis." Despre acest caz, Maica mărturiseşte: „Mi-a luat mult timp să o ajut să-i ceară iertare lui Dumnezeu”.


Maica Tereza este fondatoarea ordinului Missionaries of Charity (Misionarele Carităţii) şi laureată a Premiului Nobel. În iunie 1985 a stat de vorbă cu jurnalistul O'Connor la Conferinţa Naţională despre Femei a Coaliţiei Catolice de la New York.

Jurnalistul a povestit această experienţă spunând: "Personalitatea şi prezenţa ei caldă sunt foarte puternice şi evidente, iar smerenia ei blândă radiază delicat prin întreaga sa fiinţă."

În interviul acordat lui O'Connor Maica Tereza a vorbit pe scurt despre activitatea sa în India şi în alte părţi ale lumii, printre oamenii săraci şi spunea că avortul este cel mai puţin frecvent printre cei care nu au o situaţie materială bună: „Este ceva foarte ciudat că oamenii săraci nu îşi omoară copiii nenăscuţi. Oamenii bogaţi sunt cei care îşi doresc altceva şi se tem de ei, aşa că îşi omoară copiii, dar oamenii foarte săraci nu fac asta. Am văzut acest fapt mereu, în fiecare loc în care surorile noastre au lucrat."

Întrebată fiind despre creşterea neobişnuită a ordinului său religios Missionaries of Charity (Misionarele Carităţii), într-un moment în care  aproape toate ordinele religioase din lume erau într-o scădere dramatică, Maica Tereza a răspuns că "tinerele noastre sunt foarte, foarte dedicate."

Ea a mai povestit că atunci când sunt întrebate de ce doresc să se alăture ordinului Missionaries of Charity, tinerele spun că "doresc să ducă o viaţă în simplitate, rugăciune şi sacrificiu care să le ajute să se pună în slujba săracilor”.

În acelaşi timp Maica a apreciat sensibilitatea şi generozitatea celor tineri: "uneori ei sunt induşi în eroare şi nu pot alege în mod corect. Dar, odată ce sunt puşi în contact cu cei săraci şi văd chipul lui Hristos în fiecare dintre ei, reacţionează imediat spunând: "Da, L-am găsit. Îl iubesc şi vreau să-i slujesc."


Traducere: Elena Florescu

Prelucrare după LifeSiteNews