Marea Britanie: Ultima agenție catolică pentru adopții se închide, ca să nu dea copii spre adopție homosexualilor

miercuri, 7 noiembrie 2012

| | |



„Catholic Care”, agenție catolică pentru adopții din Marea Britanie, a pierdut definitiv bătălia juridică ce dura de 5 ani pentru dreptul de a-și restricționa serviciile la cuplurile heterosexuale, relatează ziarul Catholic Herald.

Instituția a contestat în instață legea din 2007 care interzicea orice discriminare împotriva homosexualilor în furnizarea de bunuri și servicii. Agenția cu sediul în Leeds s-a adresat unui tribunal de apel pentru a obține derogare de la noua politică de stat care permite cuplurilor unisex să adopte copii. CARE a solicitat păstrarea statutului și a autorizărilor legale în condițiile în care nu va plasa copii în cuplurile de homosexuali, conform învățăturilor catolice.

Tribunalul a respins cererea, validând poziția Charity Commission (autoritate a guvernului Marii Britanii) care a afirmat că solicitarea este „divizivă, capricioasă și arbitrară” și subminează demnitatea cuplurilor de homosexuali ale căror abilități parentale sunt „dincolo de orice îndoială”. Catholic Care nu a reușit să aducă „argumente solide și convingătoare” în sprijinul cererii sale de exceptare de la lege, mai arată instanța.

Poziția agenției violează articolul 14 al Convenției Europene a Drepturilor Omului care interzice discriminarea pe criterii de orientare sexuală, a mai declarat reprezentanta guvernului. Validarea cererii de a opera conform principiilor Bisericii nu poate justifica această încălcare. „A accepta ar însemna să se confere protecție legală credinței Bisericii că homosexualitatea este un păcat.”

Catholic Care era ultima din cele 11 agenții catolice de adopții din Marea Britanie încă deschisă. Toate celelalte s-au închis pentru a nu fi nevoite să dea copii spre adopție homosexualilor.