"Noua Enciclopedie a României", lansată marţi, la Academia Română

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

| | |


"Noua Enciclopedie a României", a cărei elaborare a început în urmă cu trei ani, va avea lansarea oficială marţi, 20 noiembrie, de la ora 10:00, în Aula Academiei Române, în prezenţa preşedintelui instituţiei, Ionel Haiduc, şi a altor membri ai academiei şi personalităţi ale vieţii publice, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului Academiei Române, "Noua Enciclopedie a României" este "un proiect deschis", care a avut, încă de la început, un ecou puternic în mediile academice şi universitare.

Începând din 2009 şi până în prezent, s-a desfăşurat faza pregătitoare a elaborării "Enciclopediei", în cadrul căreia au avut loc peste 40 de dezbateri şi zeci de reuniuni tematice restrânse, consacrate unor capitole principale, ca, de exemplu, apele României, solul, subsolul, populaţia, patrimoniul cultural şi indicatorii statistico-istorici de la 1860 şi până în zilele noastre.

La aceste reuniuni au participat peste 300 de personalităţi ale vieţii ştiinţifice, culturale şi artistice din mai mult de 75 de instituţii academice şi universitare din ţară şi din străinătate.

La dezbaterile pentru elaborarea "Noii Enciclopedii a României" au participat, de asemenea, peste 70 de membri ai Academiei Române.

La evenimentul de marţi, din Aula Academiei Române, vor participa, alături de membri ai instituţiei, fostul premier român Petre Roman şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.