O moarte tragică folosită pentru a deschide drumul altor morți – cazul Savita Halappanavar

vineri, 16 noiembrie 2012

| | |

În toate războaiele se folosește manipularea. Războiul împotriva vieții copiilor nenăscuți o folosește și el din plin. În plin asalt al Planned Parenthood și al altor organizații susținătoare ale avortului la nivel mondial asupra legilor care protejează viața în Irlanda, se dorește folosirea compasiunii oamenilor pentru moartea unei femei în circumstanțe neclare, asociate refuzării unui avort de către un spital catolic, pentru a obține dreptul uciderii copiilor nenăscuți.

Să menționăm că Irlanda este pe locul întâi în lume la sănătatea mamelor, având cea mai mică rată a mortalității legată de sarcină și naștere la femei.

Pentru a înțelege că nu compasiunea pentru o femeie este în spatele acestei campanii e suficient să vedem cum moartea unei alte femei tinere, Tonya Reaves, cu câteva luni în urmă, în urma unui avort legal și ”sigur”, într-o clinică Planned Parenthood din Chicago, nu a declanșat nici o campanie media.

Oare de ce se folosesc două măsuri diferite de media ”imparțială”?


P.S. Un mail intern al uneia dintre organizațiile care susțin anularea protecției legale pentru copii nenăscuți arată că lansarea în mass-media a știrii a fost pregătită cu câteva zile înainte, la fel și manifestațiile ”spontane” pentru legalizarea avortului care i-au urmat. Știrea a ajuns inițial la ziarul Irish Times și la Ministerul Sănătății, de la una din aceste instituții fiind trimisă organizației Irish Choice Network, care a pregătit o întreagă campanie aflată acum în desfășurare în Irlanda, cu sprijin internațional. Mai multe pe site-ul LifeSiteNews

Mai jos este declarația de presă a președintelui Human Life Internațional, cea mai mare organizație internațională pro-viață și pro-familie.

Declarația Human Life International (HLI) privind moartea Savitei Halappanavar în Irlanda

FRONT ROYAL, Virginia - Aceasta este declaraţia părintelui Shenan J. Boquet, preşedintele Human Life International (HLI), cu privire la moartea Savitei Halappanavar, o femeie indiană despre care se presupune că i-a fost refuzat un avort la un spital catolic din Irlanda:
"Personalul și misionarii pentru-viață de la Human Life International se alătură celor care plâng moartea Savitei. Ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de sufletul ei și să aducă pace și vindecare familiei si prietenilor ei, care au pierdut pe cineva drag.

În același timp noi respingem categoric acțiunile pentru-avort și efortul mass-media de a utiliza moartea ei pentru cauza lor, acum când cunoaștem foarte puțin despre deciziile referitoare la tratamentul ei. Ne alăturăm Ministrului irlandez al sănătății, James Reilly, care a cerut oamenilor să aștepte rezultatul investigațiilor făcute de medicul legist, de spital și de şefii serviciilor de sănătate (Health Service Executive). Şi trebuie să fie subliniat faptul că, potrivit domnului Reilly, nu există nici o dovadă că deținerea spitalului de către Biserica Catolică a împiedicat tratamentul responsabil al Savitei, în ciuda unor știri denigratoare care acuză poziția Bisericii Catolice cu privire la avort care o arată ca fiind singurul motiv pentru moartea tragică a Savitei.

Poziția Bisericii în aceste cazuri dificile este întotdeauna de a salva amândoi pacienţii, adică atât mama cât, și copilul. Reflectare în presă a răspunsului spitalului cu privire la starea Savitei este, în cel mai bun caz, incompletă și, în cel mai rău caz, o denaturare totală a răspunsului unui spital care are o statistică exemplară în ceea ce privește pentru sănătatea maternă.

Trebuie să ne întrebăm, de asemenea, de ce nu are loc o dezbatere națională despre avort și atunci când o femeie moare în urma unui avort. În Statele Unite, este bine cunoscut faptul că o tânără pe nume Tonya Reaves a murit in luna iulie de la un avort nereuşit făcut la o clinică a Planned Parenthood în Chicago și, cu toate că s-a știut de aceasta, moartea ei nu ținut prima pagină a știrilor internaționale și nu a fost condamnată public, în ciuda rapoartelor zguduitoare despre neglijența Planned Parenthood care a dus la moartea ei. Dar acum suntem făcuți să să credem prin campania mass-media despre moartea Savitei – și prin informații evident incomplete, că un spital catolic a cauzat, cu rea intenție, moartea unei tinere mame prin faptul că nu a tratat-o.

Acesta este un fals activism care mimează compasiunea și indignare morală. Să aflăm mai întâi ce tratament a oferit cu adevărat spitalul, cum s-au petrecut de fapt lucrurile, şi abia atunci să tragem concluzii cu privire la cauza acestei morți tragice. Dacă suntem cu adevărat preocupaţi de sănătatea femeilor, trebuie să fim la fel de revoltaţi de numărul mare de femei rănite sau ucise în fiecare săptămână de avorturile legale și ilegale din întreaga lume. Până atunci, împreună cu Biserica Catolică, insistăm ca personalul medical să facă tot posibilul pentru a salva atât mama, cât și copilul, în aceste situații dificile. Avortul întotdeauna ia o viață și o răneşte pe o alta. Avortul nu salvează pe nimeni, ci divizează comunitățile și națiunile, așa cum vedem din nou şi în acest tragic eveniment."

Înfiinţată în anul 1981, HLI este cea mai mare  organizaţie internaţională pro-viaţă şi pro-familie, cu filialele şi asociaţii în peste 80 de ţări de pe şase continente. 


Dacă doriţi să traduceți materiale despre cum se poate apăra viața copiilor nenăscuțși cum pot fi protejate mamele, vă rog să îmi scrieți pe adresa blog.stefania1@yahoo.com.