Semnaţi Declaraţia de la Timişoara

miercuri, 7 noiembrie 2012

| | |


Revenim, nădăjduim pentru ultima dată, cu o rugăminte specială pentru a semna Declaraţia de la Timişoara, o declaraţie a conştiinţei creştine, o cartă a valorilor şi integrităţii creştine. Am ajuns la peste 9.800 de semnături dar, aşa cum am repetat mereu, obiectivul nostru este să ajungem la 10.000 cât mai curând. De la ultimul apel, făcut pe 23 august, aţi mai dat aproape 500 de semnături. Haideţi să încheiem cu bine şi cât mai repede acest proiect comun! 

Vă mulţumim pentru fiecare semnătură. Fiecare semnătură contează, şi fiecare e la fel de importantă şi valoroasă ca oricare alta. După cum vedeţi, mai avem nevoie de doar 200 de semnături pentru a ne atinge scopul. În ultimele luni şi săptămâni, însă, parcă ne-am pierdut răsuflarea şi am încetinit alergarea spre punctul final. Haideţi să ne dublăm eforturile să finalizăm cu bine ceea ce am început acum doi ani.


Vă reamintim că Declaraţia a fost lansată în August 2010 ca urmare a deciziei făcute de participanţii la conferinţa anuală AFR ţinută la Timişoara în martie 2010 de a lansa în România o declaraţie a conştiinţei creştine. Am făcut-o, luând ca model şi exemplu creştinii din SUA care au lansat, în toamna lui 2009, The Manhattan Declaration, iar în 2010 creştinii britanici The Westminster Declaration, iar creştinii autralieni The Canberra Declaration, tot în 2010. 

Până în prezent, creştinii americani au trecut de 500.000 de adeziuni, cei din Marea Britanie au ajuns la aproape 70.000, iar cei din Australia la peste 35.000. Apelăm deci la toţi creştinii vorbitori de limba romana să citească şi să semneze Declaraţia. Pentru cei care nu citesc prea bine româneşte, menţionăm că Declaraţia e disponibilă şi în limba engleză intrând pe acelaşi link: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php.


Declaraţia ne defineşte pe noi, cei care am format Alianţa Familiei din România, şi pe fiecare dintre dumneavoastră care subscrieţi principiilor pe care le enunţă. Declaraţia afirmă câteva puncte esenţiale privind aplicarea valorilor şi a conştiinţei creştine în viaţa socială şi publică, printre ele dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi, căsătoria bărbat-femeie, drepturile parentale, libertatea religioasă, libertatea de conştiinţă, integritatea în viaţa politică. Sunt principii comune tuturor romanilor şi locuitorilor României, fără deosebire de religie sau grup etnic. Nu este o declaraţie politică, nici teologică. Proclamă cele mai fundamentale valori creştine comune creştinilor din toată lumea dar care în prezent sunt atacate de secularism şi de Uniunea Europeană.