Prima paradă a persoanelor foste homosexuale va avea loc în această lună

miercuri, 17 iulie 2013

| | |

Materialul de mai jos anunță un eveniment important pentru demontarea mitului că unele persoane se nasc homosexuale și nu pot avea un comportament normal.

Ca multe alte materiale realizate în Occident despre probleme morale, perspectiva religioasă la care autorii se raportează este dată de cultele creștine majoritare din vest – catolic, protestant și neoprotestant, care, din păcate, eșuează în a înțelege limpede natura păcatului și calea vindecării. Pentru înțelegerea ortodoxă a problemei homosexualității un text bun este cel al Părintelui Marc Antoine Costa de Beauregard

Update, 16 iulie 2013: Programată pentru data de 31 iulie, parada a fost amânată pentru luna septembrie datorită amenințărilor la adresa unor membri ai comunității foștilor homosexuali.



Melissa Barnhart
2 iulie 2013, Christian Post

Membrii comunității foștilor homosexuali sărbătoresc pentru prima dată Luna „Ex-Gay Pride" (Mândria de a fi ex-homosexual). Ei au cerut preşedintelui Obama să emită o declarație prin care să recunoască drepturile comunității foștilor homosexuali și să le dedice această lună, exact aşa cum a făcut pentru persoanele LGBT (Lesbiene, Homosexuali, Bisexuali și Transsexuali) în luna iunie, relatează Christian Post.

În data de 18 iunie, Christopher Doyle, co-fondatorul organizației Voice of the Voiceless (Vocea celor fără Voce), a solicitat o întrevedere cu președintele sau cu un membru al staff-ului său din Departamentul pentru Drepturi Civile, pentru „a discuta despre toleranța față de comunitatea ex-gay și modalitățile prin care Casa Albă poate asigura accesul egal pentru foștii homosexuali în capitala națiunii, singura a cărei jurisdicție recunoaște comunitatea foştilor homosexuali ca pe o categorie socială protejată legal."

Doyle a spus că întrevederea nu le-a fost acordată, deşi a fost solicitată în mai multe rânduri.

„Ei sunt foarte interesaţi de protejarea organizațiilor pentru drepturile LGBT și a persoanelor LGBT, deoarece obţin o mulțime de bani de la ele", a spus Doyle. „Noi nu avem de gând să așteptăm nici un Preşedinte sau Congres să ne acorde drepturile. Noi declarăm luna iulie, drept prima lună „Ex-Gay Pride”. Dacă vor să ne susțină acum, și nu peste 100 de ani, înţelegând că oamenii renunţă la homosexualitate şi se schimbă în fiecare zi, atunci o pot face. Dacă vor să continue să trăiască în epoca de piatră și să susțină că oamenii s-au născut homosexuali și nu se pot schimba, ei bine, asta e alegerea lor, nu avem de gând să îi aşteptăm".

Americanii care au fost în trecut homosexuali se vor întâlni pe data de 31 iulie, la Capitol Hill, cu reprezentanții lor din Congres, pentru a atrage atenţia asupra acestui segment al populației despre care Doyle crede că sunt percepuţi în mod greșit de către mass-media și activiștii pro-homosexualitate. „Foștii homosexuali precum și persoanele cu atracții nedorite față de persoanele de același sex, care nu se identifică ca fiind lesbiene și gay și caută o cale diferită, îşi vor uni vocile pentru a se face auziţi.”

Doyle a spus că cele două aspecte, asupra cărora organizaţiile VoV și Justice for All.org (Egalitate și Justiție pentru Toţi.org) vor atrage atenţia, sunt: toleranță pentru membrii comunității foștilor homosexuali și existența în fiecare stat a dreptului la terapie pentru americanii care se luptă cu atracția față de persoanele de acelaşi sex. Această cerere are în vedere încercările din unele state de a interzice aceste terapii.


„Nu știu dacă ați realizat, dar mass-media și activiștii homosexuali sunt extrem de intoleranţi faţă de opiniile noastre”, a spus Doyle. „Ei ne etichetează drept bigoți homofobi sau oameni care îşi neagă adevărata orientare sexuală, ceea ce nu este deloc adevărat. Mii dintre noi ne-am schimbat și trăim o viață fericită, în căsnicii heterosexuale. De asemenea, încercăm să obţinem pentru persoanele cu atracții nedorite față de cele de același sex dreptul de a face terapie. Există un puternic lobby împotriva foștilor homosexuali în rândul unora dintre organizațiile pentru drepturile homosexualilor și activiştilor gay, prin care se încearcă să se anuleze drepturile lor.”

„Sunt şase state care au introdus o legislaţie ce încearcă să ia dreptul oamenilor la terapie, dar noi ne opunem acestui lucru. Ne-am săturat doar să reacționăm când drepturile ne sunt încălcate şi de aceea vom trece la ofensivă şi ne vom cere drepturile. Avem de gând să ne facem auziți, fără ca activiștii împotriva foștilor homosexuali să se adune în jurul nostru mascați cu capete de animale, să strige la noi obscenități și să ne spună că suntem mincinoși și falși.”

Potrivit lui Doyle, este de o importanță vitală ca cei care sunt clerici și comunitățile lor să sprijine organizaţiile, cum este VoV, care ajută bărbaţii şi femeile ce luptă să-și combată atracția față de persoanele de același sex.

„Motivul pentru care trebuie să se coalizeze cu grupuri ca al nostru este acela că putem furniza soluții reale pentru oamenii care sunt credincioși practicanți şi care se luptă cu această problemă”, a spus el. „Li se spune pe multiple canale că s-au născut homosexuali, că nu se pot schimba, dar acest lucru este pur şi simplu incorect din punct de vedere științific”.

El a adăugat că “din păcate, biserica, în trecut, nu a fost un foarte bun aliat cu cei care s-au luptat cu această problemă şi care încercau să găsească soluţii. S-au folosit noţiuni simpliste, ca „păcat” şi „izbăvire”, lucruri care chiar nu au funcţionat. Și aceasta nu pentru că Dumnezeu nu ar putea ajuta, ci pentru că Dumnezeu folosește și psihologia, terapia şi consilieri pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cauza atracţiei faţă de persoanele de același sex şi să îi îndrume spre locurile în care pot găsi rezolvarea acestei probleme şi vindecare. Aşa că, biserica trebuie să ni se alăture, nu doar să spună: „ei bine, v-aţi născut aşa, dar noi vă vom iubi şi accepta aşa cum sunteţi”.

Doyle a declarat pentru Christian Post că s-au făcut invitații pentru organizații pro-familie și pentru oameni politici la recepția pe care VoV o va organiza pe 31 iulie la Washington DC pentru a recunoaște lupta și împlinirile unor lideri ale persoanelor care au fost homosexuale.

Am invitat pe membrii Camerei Reprezentanților, Bachmann (Republican, Minnesotta) și Tim Huelskamp (Republican, Kansas), pe fostul senator Jim DeMint, care acum este președintele fundației Heritage, și pe Matthew Staver de la Liberty Counsel. Vor fi făcute mai multe prezentări, inclusiv eu voi vorbi, despre istoriile vieților noastre și despre lupta pentru drepturile foștilor homosexuali.

                        

Pentru a crește interesul pentru evenimentului din 31 iulie, VoV organizează și un concurs de clipuri video despre lupta și reușitele foștilor homosexuali.


                                                                                                                                 Sursă: Christian Post